Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češi na úvod Hlinkova memoriálu přestříleli Švýcarsko 6:2

Břeclav - Nově složená reprezentace do 18 let se představuje na první velké mezinárodní akci. Na tradičním memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi obhajují čeští mladíci loňský premiérový triumf svých předchůdců. Do turnaje vstoupili Češi vítězstvím nad Švýcary 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští mladíci na Hlinkově memoriálu zdolali Švýcarsko

Obhajoba zlata bude pro český tým velmi obtížná. Češi dokázali ovládnout domácí turnaj pouze jednou, když se v loňském výběru sešel mimořádný ročník. "Jsme úplně jiný tým, než byli kluci minulý rok. To byly individuality, takhle to tady prostě nemáme. Ale zase jsme velký tým, který to může dotáhnout hodně daleko srdcem," doufá v úspěch české osmnáctky Libor Zábranský mladší. 

Martin Nečas a Filip Chytil uspěli na letošním draftu i díky břeclavskému turnaji. Akce, na níž se kdysi blýskli Ovečkin či Crosby, může být pro některé hráče i zlomem v kariéře. Na turnaj každoročně dorazí množství hokejových skautů.

V dalším utkání český výběr narazí na Švédy

"Tahle špička - Kanada, Amerika, Rusko, Švédsko, Finsko - se sejde zase až na mistrovství světa. Takže ten turnaj je velice kvalitní, má velkou prestiž a hráči se na něm chtějí ukázat. Je to logické, protože hrají o budoucí angažmá," vyzdvihl úroveň turnaje trenér české reprezentace David Bruk. 

Češi cestu za obhajobou odstartovali slibně. Své švýcarské vrstevníky přehráli jednoznačně 6:2. Střelecky se prosadili čtyři hráči, dvěma góly se blýskli Jeník a Lauko. Další branky přidali Arnošt a Střondala. V národním dresu si mladíci vychutnali podporu více než 1500 diváků. "Bylo to famózní. Fanoušci byli výborní, pomohli nám hodně. Patří jim velký dík, byli šestým hráčem v poli," řekl Zábranský mladší. V dalším utkání vyzve český výběr silné Švédsko. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články