Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Důležitá posila. Pastrňák rozšíří řady českých hokejistů na MS

Praha – České hokejisty posílí na mistrovství světa David Pastrňák. Nejproduktivnější český hráč v sezoně NHL je sedmou posilou ze zámoří. Pastrňáka uvolní Boston Bruins.

David Pastrňák
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

"David Pastrňák potvrdil generálnímu manažerovi Martinu Ručinskému svou účast na šampionátu. Jestli se připojí k týmu ještě v Praze, nebo až v Paříži, se ještě bude řešit," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Dvacetiletý Pastrňák loni v Moskvě na mistrovství světa debutoval a v osmi zápasech si připsal šest bodů za gól a pět asistencí. Nechyběl ani na zářijovém Světovém poháru v Torontu, kde ve třech duelech nebodoval. Odchovanec Havířova má nyní za sebou nejlepší sezonu v NHL. V základní části si připsal v 75 zápasech 70 bodů a zařadil se celkově na 18. místo produktivity.

Pro start na světovém šampionátu se rozhodl i přesto, že mu po této sezoně končí tříletý nováčkovský kontrakt se základním ročním příjmem 925 tisíc dolarů a bude jednat s Bruins o nové smlouvě. To považoval za hlavní překážku i manažer reprezentace Martin Ručinský.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace hlásí velkou posilu, Pastrňák přijede na MS

"Pasta je ze sezony trošku pobitej. Hlavní problém ale je ten, že mu končí smlouva a je před podpisem další. Měl vynikající sezonu, takže jeho další kontrakt bude lukrativní a dlouholetý. Musí především projít výstupní zdravotní prohlídkou. A říkal, že si musí také rozmyslet, jestli bude hrát," uvedl Ručinský.

V kádru pro turnaj Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích, do kterého český tým vstoupí ve čtvrtek proti Finsku, jsou už brankář Petr Mrázek z Detroitu, obránci Jakub Kindl z Floridy, Michal Kempný z Chicaga a Radko Gudas s útočníkem Jakubem Voráčkem z Philadelphie. Až 3. května v dějišti šampionátu se k týmu připojí centr Tomáš Plekanec z Montrealu.

I potenciálnímu příjezdu posil z NHL se věnoval nový Hokej fokus podcast

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články