Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kouč osmnáctky Varaďa: Překvapili jsme Kanadu pohybem a dravostí

Ostrava – Podvanácté v řadě odjíždí česká hokejová reprezentace do dvaceti let z mistrovství světa bez medaile. Přesto průběh čtvrtfinále s favorizovanou Kanadou naznačil, že národní tým má svou sílu. Podle trenéra osmnáctky Václava Varadi rozhodovaly maličkosti. Litoval jen laciných gólů a menšího důrazu v předbrankovém prostoru. Je přesvědčen, že Češi mají na obzoru další dravé talenty.

Česko "20" - Kanada "20"
zdroj: ČTK/ZUMA

"Do poloviny zápasu jsme plnili, co jsme chtěli, pak nám malinko došly síly, dostávali jsme laciné góly. Průběh zápasu byl ale z naší strany dobrý. Rozhodly maličkosti. Kanada se zápasem hodně protrápila," zhodnotil ve Sportovních zprávách Varaďa.

Češi odehráli s Kanadou dva přípravné zápasy s celkovým skóre 0:13. Na turnaji odešli vítězně jen z duelu proti obhájcům prvenství z Finska. Ve čtvrtfinále neměli svěřenci Jakuba Petra co ztratit. "Tušil jsem, že kluci se budou snažit nechat tam všechno," uvedl Varaďa.

Projev kanadského týmu nebyl ideální, české nasazení bylo enormní. "Tlak na domácí reprezentaci je obrovský, bylo to vidět," řekl Varaďa. "Překvapili jsme Kanadu pohybem a dravostí. V některých skrumážích jsme jim ukázali, že se jich nebojíme," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Varaďa: Utkání s Kanadou rozhodly maličkosti

Trenér upozornil na jednoduchý styl českého týmu, což na úzkém kluzišti obzvláště zabírá. "Pokud měli možnost, dávali kotouče od sebe rychle. Hráli jednoduše, snažili se dávat všechno na bránu. Kanadský gólman nevypadal moc jistě. Vyrážel všechny kotouče. Škoda, že jsme nedělali lepší práci na brankoviště. Góly, které dala Kanada z brankoviště, nám pak chyběly," podotkl Varaďa.

Rychlý přímočarý a jednoduchý hokej, efektivita. Recept na dobrý výsledek se zdá být jednoduchý. K tomu je ovšem třeba výjimečných hráčů. Podle Varadi jsou takoví na obzoru. Z týmu, který vyhrál i Memoriál Ivana Hlinky, jmenoval trojici Martin Nečas, Jakub Škarek a David Kvasnička.

Ti by měli být oporami i dubnového mistrovství světa osmnáctek na Slovensku. Šampionát je jasným cílem pro trenéra. O přechodu k dvacítce nyní vůbec neuvažuje, myšlenky jsou zřetelně koncentrované. "Plně se soustředím na reprezentační práci u osmnáctky," ujistil Varaďa.

Přímé přenosy semifinále světového šampionátu do 20 let odvysílá ČT sport a web ctsport.cz. Ve čtvrtek od 21:00 hrají Američané s Rusy, od 1:30 v noci pak Švédové s Kanaďany. Varaďův tip na finalisty? "Švédi hráli opravdu dobře. Pokud budou předvádět takový hokej jako s námi, budou s nimi mít Kanaďané problémy. Z toho druhého semifinále asi Spojené státy," naznačil reprezentační kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články