Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Brankář Furch: Každý zápas v reprezentaci bude bonus

Praha - Po prvním zápase na turnaji Karjala v Helsinkách si vychutná brankář Dominik Furch další premiéru v dresu hokejové reprezentace. Na úvod Channel One Cupu nastoupí poprvé v domácím prostředí v O2 areně, kde současný gólman Omsku strávil osm sezon v barvách Slavie. Bude chtít navázat na výkon proti Finům z Helsinek, ale po porážce 1:2 by si přál skončit ve čtvrtek s vítěznou radostí.

Dominik Furch v dresu Omsku
zdroj: ITAR-TASS

Původně počítal kouč Vladimír Vůjtek starší, že turnaj začne v brance Alexander Salák z Novosibirsku, jenže ten se po nominaci omluvil. Furch přiznal, že jej následně napadlo, že by mohl před dodatečně nominovaným Pavlem Francouzem dostat přednost. "Nechával jsem tomu volný průběh, jak se trenéři rozhodnou. Je to oproti prvnímu zápasu zase něco jiného. Bude to domácí prostředí, plná hala, asi to bude zase o něco výš," řekl Furch.

Ví, že může těžit z dobré znalosti prostředí. "Prožil jsem tady pár let. Když jsem sem přijel, tak jsem si na to vzpomněl. Moc se to tady nezměnilo. Jen jsem říkal, že to v šatně trošku zrudlo. Časy se mění a tak se to vyvinulo," poukázal Furch s úsměvem na to, že po letošním sestupu Slavie do první ligy se nově nastěhovala do O2 areny Sparta.

Sport
zdroj: ČT4

Furch má s libeňskou halou spojenou spoustu příjemných zážitků. "Můj první zápas byl proti Vítkovicím. Byl to pro mě velký zážitek, první zápas za chlapy. Pak se tady také samozřejmě vyhrál titul," vybavil si Furch svou extraligovou premiéru v sezoně 2007/08.

Byl by rád, kdyby si řekl o šanci i pro další utkání v Moskvě. "Každý zápas bude bonus. Budu za každý rád. Je to o tom se v zápase ukázat a dát třeba trenérům brouka do hlavy. Přece jen mám za sebou pořád jen jeden odchytaný zápas. Jsem na začátku a pořád se musím ukazovat. Já se cítím dobře. V klubu se nám od první reprezentační pauzy dařilo a mně taky," pochvaluje si.

Furch přiznal, že mu dodalo sebevědomí i to, že v reprezentační premiéře nezklamal. "Pomohlo mi to i zpátky do KHL, protože před Karjalou jsem s nějakými zápasy úplně spokojený nebyl. Teď mám od reprezentační pauzy docela vydařené zápasy, takže mi osobně ten turnaj pomohl. Osahal jsem si reprezentaci, což je zase další krok. Když se zápas povedl, tak je to takové ujištění, že je to na dobré cestě," prohlásil Furch.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se připravují na Finsko a vzpomínají na MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články