Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Reprezentaci posílí obránce Hejda, do přípravy se zapojí i Jordán

Jihlava – Hokejovou reprezentaci by měl na mistrovství světa posílit obránce Jan Hejda. Defenzivní specialista Colorada trenérům přislíbil účast. V přípravě před šampionátem chce reprezentační kouč Vladimír Růžička vyzkoušet i dalšího beka Michala Jordána z Caroliny. Čtyřiadvacetiletý bek by se k týmu mohl připojit už příští týden ve Švédsku, kde Čechy čekají dva zápasy s domácím výběrem. 

"Rádi bychom ho viděli. Věříme, že to všechno stihne, bude v pořádku a mohl by se k nám ve Švédsku připojit," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček. Stavitelé národního týmu by chtěli Jordána příští týden v pátek a v neděli otestovat v duelech Euro Hockey Tour ve městech Umea a Timra proti výběru Tří korunek.

Bývalý juniorský reprezentant, který před rokem startoval na světovém šampionátu v Minsku, však ještě nemá zajištěné letenky do Evropy. Sezona Carolině skončí v noci ze soboty na neděli, Hurricanes na závěr doma hostí Detroit. "Jsme domluveni, že jak skončí, vyřídí si osobní věci a co nejdříve přiletí," dodal manažer reprezentace Martin Loukota.

Je nám líto, video expirovalo.
Špaček: S obránci z NHL je problém, většina bude hrát play-off

Vydařenými výkony v přípravě se nominaci na domácí MS přiblížil i aktuálně první reprezentační obranný pár Jan Kolář – Jakub Nakládal. "Teď už formujeme dvojice, které by se mohly ukázat na mistrovství světa. Hráli spolu třetí zápas, dobře se doplňují a i na tréninku jim to spolu funguje. Takže je to jedna z variant," uvedl Špaček.

O víkendu skončí zámořská sezona, mezi obránci z NHL ale trenéři příliš na výběr nemají. "Je trochu problém, že většina beků hraje v týmech, které čeká play-off. Proto čekáme i na první kolo Stanley Cupu, kde by na sebe mohly narazit některé zajímavé dvojice a pak by se nám otevřela otázka, kdo by případně mohl přijet. Samozřejmě ale nemůžeme vzít všechny," řekl Špaček.

Realizační tým reprezentace stále pozorně sleduje i závěr základní části NHL, kde se na hraně vyřazení ocitl Boston. "Hodně si to zkomplikovali. Musí teď vyhrát a doufat, že Pittsburgh nebo Ottawa budou mít špatný den. O Davida Krejčího i Davida Pastrňáka samozřejmě stojíme, pokud by přijeli, bylo by to výrazné posílení," uzavřel Špaček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články