Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češi zvládli i čtvrtý zápas v přípravě, nad Slovenskem vyhráli 3:1

Jihlava – Čeští hokejisté vyhráli i čtvrtý přípravný zápas před blížícím se mistrovstvím světa. V Jihlavě porazili Slovensko 3:1. Gólově se v utkání, které bylo součástí seriálu Euro Hockey Challenge, prosadili Martin Zaťovič, Dominik Simon a Jakub Valský.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Z naší strany to byl dobře odehraný zápas, podobně jako první přípravný v Norsku. Slovensko bylo silným soupeřem. Oproti čtvrtku jsme měli velice dobrý pohyb a jsme spokojení s přístupem hráčů v utkání," řekl trenér Vladimír Růžička, který po utkání z kádru vyřadil obránce Jeřábka a útočníky Svačinu, Romana a Pohla.

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již při prvním střídání otevřel skóre Zaťovič, který tečoval Nakládalovu střelu. Brankář Hudáček tak inkasoval po 46 sekundách. Útočník Togliatti se do další šance dostal v 6. minutě, tentokrát se však neprosadil. Jakuba Kováře, který nastoupil jako brankářská jednička i do čtvrtého zápasu v přípravě na MS, výrazněji prověřil až v 8. minutě Bližňák.

O několik sekund později již vedli Češi 2:0. Po rychlém protiútoku střílel přesně Simon. Třetí gól mohl Růžičkův výběr přidat při sérii přesilových her, ani jeden z trojice slovenských faulů však nepotrestal. Při Nagyově vyloučení se musel navíc po chybě v rozehrávce předvést Kovář, Tyborovu šanci však zlikvidoval.

"Přesilovky se nám zatím v přípravě moc nedaří, ale je to i tím, že na ně dáváme všechny hráče. Nemáme řádnou speciální formaci. Je potřeba, aby si to všichni zažili," uvedl kouč Růžička. Další šanci skórovat v početní výhodě měl český tým na začátku druhé třetiny, kdy hrál 87 sekund přesilovku čtyři na tři, ani tentokrát ji však nevyužil. V 27. minutě se do slibné šance dostal Valský, Hudáček však jeho pokus vyrazil.

Ve 32. minutě nastoupil do české branky místo Kováře Machovský a připsal si tak premiérový reprezentační start. První složitou šanci musel plzeňský gólman řešit až na začátku třetí třetiny, kdy po nečekaném odrazu od mantinelu skokem zastavil šanci Nagye. "Chtěl jsem zastavit za brankou puk, ale přeskočil mi hokejku. Naštěstí jsem se ale stihl vrátit, takže to bylo dobré," oddechl si Matěj Machovský.

Duel následně poznamenala série vyloučení, v rychlém sledu rozhodčí rozdali jedenáct menších trestů. Často však vylučovali současně hráče na obou stranách. "Nám to nesedělo, vedli jsme a hra se začala hodně zpomalovat. Pořád se přerušovalo. Slováci se pak do hry dostali lépe, možná nás trošku uspali. Asi to byl jejich cíl. Zbytečně jsme s nimi faulovali," řekl Simon.

Stav se však změnil při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, v 50. minutě překonal Machovského vydařenou střelou pod horní tyč Libor Hudáček. Drama v závěru se ale nekonalo. Valský totiž v pádu v 54. minutě překvapil Júliuse Hudáčka a vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Česko - Slovensko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Zaťovič (Nakládal, M. Růžička), 8. Simon (Radil, Mozík), 54. Valský (T. Zohorna) - 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, J. Svoboda. Vyloučení: 9:12. Bez využití. Diváci: 5274.

Česko: Jakub Kovář (32. Machovský) - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek - Martin Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Birner, Novotný, Smoleňák - Pohl, T. Zohorna, Valský - Radil, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Slovensko: J. Hudáček - Podhradský, Švarný, Jurčina, Sersen, Jaroš, Baranka, Sloboda, Kozák - L. Hudáček, Marcinko, Nagy - Sýkora, Viedenský, Tybor - Dej, Bližňák, Bartovič - Haščák, Lušňák, Cehlárik - Šťastný. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články