Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sobotka vyléčil zraněná třísla a připojil se k reprezentaci

Praha - Hokejový útočník Vladimír Sobotka po téměř měsíční přestávce začal opět trénovat a jeho start na blížícím se mistrovství světa by tak neměl být ohrožen. Sedmadvacetiletý centr Omsku si v prvním kole play-off Kontinentální ligy poranil třísla a téměř celý březen byl v péči lékařů. Od úterý se ale už připravuje s národním týmem, v jehož dresu by neměl chybět na nadcházejícím vrcholu sezony. Trenér Vladimír Růžička s jeho nominací počítá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sobotka je po zranění fit a vyhlíží blížící se MS

"Dostal jsem povolení od pana doktora Koláře, že můžu na led. Tak uvidíme," řekl Sobotka. Do zápasu naposledy zasáhl 4. března. "Ta pauza byla dlouhá... Píchalo mi v tom normálně i při chůzi. Snažil jsem se dělat svalová cvičení, co mi poradili," popsal odchovanec Třebíče své problémy.

Sobotka byl v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře od samého začátku, Omsk jej totiž uvolnil na léčení do Prahy i v době, kdy hrál play-off. "Na pár dní jsem se ale vrátil zpátky na sérii s Kazaní. V klubu s tím neměli problém. Domluvili jsme se, že zůstanu na čtyři nebo pět dní v Praze a potom se vrátím zpátky," řekl Sobotka.

Zranění jej sice připravilo o klubový závěr sezony, o MS se ale nebál. "Nebylo to nic moc. Sedět a dívat se na hokej, to je vždycky nepříjemné... Doufám, že je ještě dost času, abych se dostal do pohody," podotkl Sobotka, který s největší pravděpodobností tento týden nezasáhne do nejbližších přípravných zápasů proti Norsku.

"Záleží na trenérech. Je to ale začátek a není kam spěchat, aby se to znovu nenatrhnulo, i když to by se nemělo stát. Ale nikdy nevíte. Nějaký blbý pohyb, náraz, mohl bych být zase měsíc mimo. Což určitě nechceme. Začnu pomalu. Jinak mám tréninky na suchu i na ledě na zpevnění svalů," řekl Sobotka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články