Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Růžička: Zápas se Švédy je ponaučením, že hrát se musí pořád

Praha - Ani na čtvrtý pokus čeští hokejisté neuspěli v tomto ročníku Euro Hockey Tour a po třech porážkách na listopadovém turnaji Karjala neuspěli ani doma při vstupu do Channel One Cupu. Kouče Vladimíra Růžičku mrzelo, že se před zaplněnou O2 arénou nepodařilo nad Švédy vyhrát i přes vedení 3:0 a 4:3.  

"Chtěli jsme vyhrát hlavně doma, ale bohužel se nám to nepodařilo. Atmosféra byla krásná, o to víc nás mrzí, že se to nepodařilo uhrát. Zápas jsme měli dobře rozehraný. Je to ponaučení pro nás a samozřejmě pro některé kluky, že se musí hrát pořád. Přestávali jsme hrát a soupeř se dostával na koně," řekl Růžička.

"Sice jsme čtyři góly dali, ale šest inkasovaných je moc. Dělali jsme v obranném pásmu hodně chyb. Je to možná z přemíry snahy, protože hráči makali, bojovali. Byla plná hala a pro plno hráčů to dneska byl možná i životní zápas," doplnil.    

Přesto bral zápas jako cennou zkušenost pro řadu hráčů. "Potřebujeme, aby takových odehráli co nejvíce, protože je možné, že se někteří dostanou do nominace na mistrovství světa. Jen tyto zápasy je mohou posílit, teď je to na rozehrávku a na mistrovství bude ještě desetkrát větší tlak," prohlásil Růžička.

Podle něj se projevila za stavu 3:0 i lehkovážnost a problémy naznačila už špatně sehraná přesilovka při trestu Daniela Rahimiho před polovinou utkání. "Oni při ní měli dvě tři šance. Pak jak jsme dali rychle my ty góly, tak oni to srovnali. Pro nás to bylo samozřejmě těžké. Na klukách bylo vidět, že jsou z toho hodně zaskočení. I když jsme se vrátili zpátky a dali jsme gól v pět na tři, tak Švédové ukázali velkou sílu," uvedl Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih, ohlasy a hodnocení utkání Česko - Švédsko

Češi v přesilovce pět na tři ve 36. minutě získali znovu vedení po trefě Ondřeje Němce, ale ve zbytku trestu na pět minut a do konce utkání pro Rahimiho opět hrozili spíše Švédové. "Oni zase měli šance a my jsme hráli špatně. My jsme to hráli v pět na čtyři tak nějak v klidu a soupeř hraje nadoraz. Dvakrát nám odjeli dva na jednoho a Pavel Francouz tam zase chytil samostatný nájezd," navázal Růžička.

U Švédů viděl větší vyzrálost i sílu. "Oni nás na začátku zápasu, kdy nás asi sedm minut motali a pak od poloviny přebruslovali a dostávali se hodně do šancí. Bylo vidět, že puky nezahazují a podrží si to. Všechny situace řešili, že si to dávali do hokejky. My jsme se zbavovali puku a dělali jsme v tom chyby. Je to ponaučení pro mužstvo," doplnil kouč. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články