Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Bez gólů to zkrátka nejde, zlobil se kouč hokejistů Hadamczik

Moskva - "Odvážím si zkušenost, co se může stát i s týmem, který má tak velká jména," hřměl po posledním debaklu českého týmu v EHT Alois Hadamczik. "To, že nedávají góly, je důvod k zamyšlení," připustil. Vyčítat podle svých slov nemůže nic brankáři Alexandru Salákovi, velmi dobře hráli i mladí hráči, kterým dal příležitost v posledním utkání, a nezklamali ani obránci Roman Polák a Jakub Nakládal. Další hráči však zaostali za očekáváním.

Alois Hadamczik
zdroj: ISIFA

"Hokej se hraje na góly, nehraje se na krásu, nehraje se na 'žabičky', na 'podržet a dát si to'. Tak se hokej nehraje. Hokej se hraje přímočaře do brány soupeře. To nám chybělo. A k tomu se přidala spousta individuálních chyb," konstatoval trenér s tím, že v důsledku nefungoval "žádný systém".

Všichni hráči podle jeho názoru hrát hokej bezpochyby umějí a nezapomněli to. "Ale když jim chybí to hlavní - zarputilost, síla v osobním souboji, přímočarost, nedá se nic vyhrát," zdůraznil Hadamczik.

Tomáš Plekanec: Asi jsme si lepší skóre ani nezasloužili - při takových chybách, jaké jsme dělali. Turnaj jsme odehráli katastroficky. Ani v obraně to nestálo za moc. Ještě o přestávce se všichni hecovali k tahu na branku a střelbě, ale nic z toho nevyšlo.

Při další nominaci hodlá přihlížet k poslední zkušenosti, jak hráči k utkáním přistupovali a jak se poddávali soupeři. "Máme za sebou dva turnaje. Jeden, kdy jsme nejeli v takové síle papírových jmen a měli jsme hráče, kteří do střel skákali po hlavě a chtěli pro naši zemi vše vůlí vybojovat. A tady jsme měli hokejisty, kteří nedali góly. Když hrají hokej, který nebolí, nepatří na mezinárodní scénu."

Sebekritiku si však Hadamczik nepřipouští, jinak prý postupovat nemohl: kdyby nevzal do týmu hráče z NHL, byl by vzápětí kritizován, proč je nevzal. Ale formu v pravý čas podle něj neměli ani hokejisté z jiných soutěží.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih gólů ze zápasu Česko - Švédsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články