Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Za výměnu do Philadelphie jsem velmi rád. Těším se, prohlásil Mrázek

Nová kapitola v NHL čeká Petra Mrázka. Šestadvacetiletý brankář byl v pondělí vyměněn z Detroitu do Philadelphie. V týmu Red Wings dlouhodobě bojoval o místo s Jimmym Howardem, u Flyers má při zraněních Briana Elliotta a Michala Neuvirtha převzít roli jedničky.

Petr Mrázek během rozcvičení před utkáním s Montrealem
zdroj: twitter.com/Philadelphia Flyers

V úterním duelu s Montrealem (3:2 v prodloužení) byl připraven na střídačce. O výměně se totiž dozvěděl o den dříve pozdě večer, spal jen dvě hodiny a ve čtyři ráno letěl z Detroitu do Philadelphie. "Volal mi v 9:30 Ken Holland (generální manažer Detroitu, pozn. autora) a pak se ozval Ron Hextall (generální manažer Philadelphie), že jsem byl vytrejdován. Těším se," řekl Mrázek, který se připojil k týmu před úterním dopoledním rozbruslením.

Většinu sezony v Detroitu kryl záda Howardovi a více příležitostí začal dostávat až od poloviny ledna. Se zkušeným gólmanem bojoval o pozici jedničky čtyři sezony, v ročnících 2015/16 a 2016/17 dostával větší prostor. Dlouhodobý souboj konkurentů vyřešila až nyní Philadelphie.

"Před pár měsíci jsme se o tom s Kenem Hollandem bavili a říkal, že když bude možnost, tak mě vymění. Jsem velice rád. Poslední dva měsíce pro nás byly v Detroitu lepší a já jsem dostal možnost chytat více minut," pokračoval Mrázek

"V první polovině sezony jsem moc nechytal a bylo pro mě těžké předvádět svou hru. V té době jsem nicméně tvrdě makal na ledě, abych se zlepšil. V posledních dvou měsících už se to vyvíjelo správným směrem. Teď mě čeká nová kapitola, nový život a já se na to těším," konstatoval Mrázek, který by měl debutovat v brance Flyers ve čtvrtečním domácím střetnutí proti Columbusu.

V kabině rozšíří českou legii

Ze vzájemných soubojů zná sílu Philadelphie více než dobře. "Pokaždé to bylo těžké. Mají rychlé útočníky i obránce, skvělé přesilovky a v hale je navíc vždy pořádně hlučno."

V kabině se potká s třemi krajany. Vedle Neuvirtha také s obráncem Radko Gudasem a ofenzivní hvězdou Jakubem Voráčkem. "Je velice soutěživý a touží vyhrávat," prohlásil na Mrázkovu adresu Voráček. "Naši brankáři odváděli skvělou práci a věřím, že Petr bude dělat to samé," doplnil Gudas.

Philadelphia se k angažování Mrázka odhodlala poté, co na marodku zamířili Elliott i Neuvirth. Elliott by se měl po operaci břišních svalů vrátit nejdříve ve druhé polovině března. Neuvirtha, jenž se zranil v první třetině nedělního utkání na ledě New York Rangers, čeká s problémy v dolní části těla pauza čtyři až šest týdnů.

"Je to vždycky nepříjemné, když máte zraněné oba zkušené gólmany. Znám Neuviho dobře. Doufám, že se co nejdříve uzdraví. Já se budu snažit působit pozitivně na ledě i mimo něj a budu chtít pomoci vyhrát týmu co nejvíce zápasů," uvedl rodák z Ostravy.

Mrázkovi po této sezoně skončí dvouletý kontrakt celkem na osm milionů dolarů a v červenci se může stát chráněným volným hráčem. Pokud by s ním Flyers prodloužili smlouvu, získali by za něj Red Wings právo výběru ve třetím kole draftu v roce 2019. Neuvirthovi platí ještě na příští ročník dvouletý kontrakt s ročním příjmem 2,5 milionu dolarů. Ve stejné situaci je Elliott, který bere ještě o 250 tisíc více.

"Já jsem otevřený všemu a uvidíme, co se stane. Teď je hlavní, abychom se dostali do play-off," dodal Mrázek k budoucnosti.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články