Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šéf NHL Bettman: Prioritou je Světový pohár, o OH zatím nepřemýšlíme

Toronto – Nejlepší hokejisté by se mohli sejít na obnoveném Světovém poháru. Tento projekt je podle šéfa NHL Garyho Bettmana pro zámořskou soutěž na mezinárodní scéně nyní prioritou. Účast hráčů NHL na olympijském turnaji v Pchjongčchangu je ve hvězdách.

Komisionář NHL Gary Bettman
zdroj: Isifa

"Opravdu jsme o tom zatím nepřemýšleli," prohlásil Bettman. Veškerou pozornost prý společně s Hráčskou asociací NHL upírá ke Světovému poháru, který navazoval na Kanadský pohár. Turnaj organizovaný NHL se hrál naposledy v roce 2004. I když se spekuluje o září 2016, vedení ligy ještě termín obnoveného Světového poháru neoznámilo.

Bettmanova vyjádření ohledně účasti hráčů na OH jsou v rozporu s tím, co zaznělo na letošních hrách v Soči. Tam jeho zástupce Bill Daly uvedl, že očekává rychlý výsledek jednání a jasno by mohlo být za půl roku.

V pondělí oba řekli, že by rozřešení rádi znali dříve než později. Například o Soči se rozhodlo až půl roku před turnajem. "Je to složitá otázka. Když se na to díváte jako sportovní fanoušek, je doopravdy skvělé vidět na olympiádě ty nejlepší hokejisty z nejlepších. Problém je v tom, že v období, kdy soutěž nabírá na intenzitě, ji přerušíme a zmizíme na více než dva týdny. Navíc v období, kdy už tu není (americký) fotbal s baseballem a jsme tu jen my a basketbal," uvedl Bettman.

"Zatím jsem si na to neudělal svůj názor. A neudělali jsme ani žádné rozhodnutí. Do jisté míry to závisí i na tom, jak k tomu přistoupí Mezinárodní olympijský výbor, Mezinárodní hokejová federace IIHF i organizační výbor," dodal Bettman.

Hokejisté z NHL si zahráli na OH poprvé v Naganu 1998, kde senzačně vyhráli čeští reprezentanti. Od té doby nechyběli zástupci zámořské ligy na žádných Hrách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články