Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čechy ze St. Louis kosí zranění, Polák se Sobotkou budou chybět týdny

Detroit - Český hokejový obránce Roman Polák ze St. Louis si kvůli zlomenině kotníku minimálně dva týdny nezahraje. Pauza čeká také jeho spoluhráče útočníka Vladimíra Sobotku, který má podle zámořských médií nespecifikované zranění v horní části těla. To obránce Jakub Kindl se po dvouzápasové pauze vrátí do sestavy Detroitu. Na soupisce Red Wings nahradí Švéda Jonathana Ericssona, který má zlomená žebra a v NHL si nezahraje tři až pět týdnů. Ohrožen je i jeho start na únorové olympiádě v Soči.

Vladimír Sobotka před brankou San Jose
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

Ericsson, který už dříve musel kvůli problémům s ramenem vynechat deset zápasů, se zranil ve druhé třetině pondělního utkání s New Yorkem Islanders (0:3). Devětadvacetiletý bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2010 v dosavadním průběhu zámořské soutěže nasbíral v 29 zápasech sedm bodů za gól a šest přihrávek.

Kindl naposledy nastoupil minulý týden ve čtvrtek proti Calgary, poté místo něj dostal přednost nováček Danny DeKeyser, který doléčil vykloubené rameno. Šestadvacetiletý český bek dosud za Red Wings v sezoně odehrál 37 utkání s bilancí jeden gól a devět přihrávek.

Sport
zdroj: ČT4

Sedmadvacetiletý Polák se zranil minulý týden ve druhé třetině utkání s Montrealem po kolizi se spoluhráčem. "Je to smůla, ale takové věci se prostě občas v hokeji stanou," řekl generální manažer Blues Doug Armstrong. "Děláme všechno pro to, aby se vrátil co nejdřív. Nejde totiž jen o St. Louis, ale vím, že by chtěl hrát za českou reprezentaci na olympiádě," dodal.

Účastník her ve Vancouveru Polák sice utkání s Montrealem dohrál, následné vyšetření ale odhalilo zlomeninu. "Sice na něm bylo vidět, že ho to bolí, ale nenapadlo mě, že by to mohlo být něco tak vážného," řekl serveru St. Louis Post-Dispatch obránce Ian Cole.

Sobotka už kvůli zdravotním potížím zmeškal pět zápasů. Šestadvacetiletý útočník, který v sezoně v 31 duelech nasbíral pět branek a 10 asistencí, chybí v sestavě St. Louis od 14. prosince, kdy nedohrál utkání s Columbusem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články