Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šmíd jde v NHL z Edmontonu do Calgary výměnou i za Horáka

Calgary - Český hokejový obránce Ladislav Šmíd byl v NHL vyměněn z Edmontonu do Calgary společně s brankářem Olivierem Royem a opačným směrem míří český útočník Roman Horák a gólman Laurent Brossoit. Šmídovým odchodem si vytvořili Oilers místo pod platovým stropem kvůli dohodě s ruským brankářem Iljou Bryzgalovem na roční smlouvě.

Sedmadvacetiletý Šmíd má platnou smlouvu až do konce sezony 2016/17 s průměrným ročním příjmem 3,5 milionu dolarů. V Edmontonu působil od roku 2006, kdy jej Oilers získali z Anaheimu společně s Joffreym Lupulem a třemi výběry v prvních dvou kolech draftu za Chrise Prongera. Všech dosavadních 474 utkání v NHL odehrál za Edmonton a připsal si 65 bodů za 11 gólů a 54 přihrávek.

Dvaadvacetiletý Horák v této sezoně nastoupil v NHL v jediném utkání a nebodoval. Hrál na farmě v Abbotsfordu v nižší AHL, kde zaznamenal ve 13 duelech dvě branky a pět asistencí. V minulých dvou sezonách sehrál za Calgary v NHL 81 zápasů a nasbíral 18 bodů (5+13). Také Horáka si původně vybral v draftu klub, za který v soutěži nenastoupil. V roce 2009 po něm sáhli v pátém kole jako po 127. hráči v pořadí New York Rangers, ale v červnu 2011 jej vyměnili do Calgary.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články