Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jágr a spol. na kolenou. New Jersey má tragický vstup do sezony

Praha - Hokejisté New Jersey Devils se dál trápí. V NHL nezvítězili ani v sedmém duelu sezony a stále tak čekají na výhru. Naposledy Devils padli v Ottawě. Přestože v posledním dějství vedli na střely a snížili z 0:3 na 2:3, obrat se jim nepovedl. Utkání nakonec skončilo výsledkem 2:5. "Jsme podrobeni těžké zkoušce," uvedl kapitán New Jersey Bryce Salvador.

Utkání Ottawa Senators - New Jersey Devils
zdroj: ČTK/AP

New Jersey s čtveřicí českých hráčů v kádru zůstává jediným týmem zámořské soutěže, který ještě nezvítězil. Prohrál všech sedm zápasů, z toho tři v prodloužení. To pro ně znamená krutý fakt: nejhorší vstup do sezony v historii od roku 1982, kdy se klub přestěhoval z Colorada.

Osm střeleckých pokusů proti Ottawě zaznamenal Jaromír Jágr, jenže bez úspěchu a klub si nakonec připsal sedmou porážku. "Nejsme schopni hrát dobře jako tým. Jednou prohrajeme kvůli útoku, podruhé kvůli obraně, někdy kvůli mně," řekl brankář Martin Brodeur, který si vyčítal, že prohru s Ottawou zavinil on. "Je potřeba, abych chytil něco navíc," dodal. "Nedá se ale říct, že by se na náš hokej nedalo koukat," pokračoval Patrik Eliáš, který je zatím nejproduktivnějším hráčem týmu.

Sport
zdroj: ČT4

Hrdinou zápasu byl Brodeurův protějšek Craig Anderson, který se blýskl hlavně ve třetí třetině za stavu 3:1. V ní zachytil Jágrovu střelu do odkryté klece na poslední chvíli pár centimetrů před brankovou čárou hokejkou.

Zámořská média vidí hlavní příčinu dosavadního neúspěchu Devils v nečekaném odchodu Ilji Kovalčuka. Ruský reprezentant a trojnásobný mistr světa se totiž v létě nečekaně rozhodl skončit v NHL a přešel do Petrohradu, kde už působil během výluky. A to přesto, že měl s klubem smlouvu na patnáct let za dvě miliardy korun.

New Jersey mohou nahodit motor hned v sobotu, kdy se na jejich ledě představí konkurenční New York Rangers z Metropolitní divize. Ani ti na tom hned zkraje sezony nejsou moc dobře – na kontě mají jen o bod více než Devils.

Generální manažer klubu Lou Lamoriello ještě před zápasem s Ottawou tvrdil, že má v hráče i realizační tým plnou důvěru, pokud se ale nepovede ani utkání s Rangers, mohlo by být vše jinak. "Potřebujeme vyhrát, abychom se trochu uklidnili," uvedl Brodeur.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články