Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Obránce Pronger se už do NHL nevrátí

Philadelphia - Kvůli zranění nehrál téměř dva roky a na led už se s největší pravděpodobností nevrátí. Urostlý obránce Chris Pronger v devětatřiceti letech končí s kariérou. "Chris už nikdy hrát nebude," utnul spekulace o Prongerově zdravotním stavu generální manažer Philadelphie Flyers Paul Holmgren.

Chris Pronger
zdroj: NHL.com

Dvojnásobný olympijský šampion a mistr světa z roku 1997 si nezahrál od 19. listopadu 2011, kdy mu útočník Toronta Michail Grabovski přivodil šťouchem holí otřes mozku a vážné poranění oka. Jediným "tréninkem" na ledě tak pro něj bylo pouze nahrávání puků jeho synům. Po čase sice následky z otřesu ustoupily, stav oka, které špatně reaguje na světlo, však dál trvá.

"Chris je jedním z nejchytřejších chlapů v hokeji. Má skutečný přehled o hře, chápe svou pozici na ledě," uvedl Holmgren. Během vynucené pauzy pracoval 198 centimetrů vysoký Pronger jako skaut Flyers.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 odehrál v NHL celkem osmnáct sezon. Postupně působil v Hartfordu, St. Louis, Edmontonu, Anaheimu Ducks a Philadelphii. Člen Triple Gold Clubu má na kontě 1 167 utkání v základní části a 173 v play-off, v nichž si dohromady připsal 871 bodů.

Zdroj
ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články