Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Španělská basketbalová liga 2023/2024

Pittsburgh rozstřílel Ottawu a od postupu ho dělí jedna výhra

Ottawa - Gól Milana Michálka nestačil ve středu na rozjetý Pittsburgh, který s Tomášem Vokounem v brance zvítězil v utkání 2. kola play-off NHL v Ottawě vysoko 7:3 a v sérii se ujal vedení 3:1. Na kanonádě se dvěma góly podíleli James Neal a Jarome Iginla, obránce Kris Letang posbíral čtyři asistence. Vokoun kryl třicet střel a připsal si pátou výhru v šestém startu letošní vyřazovací části. 

Slavící James Neal
zdroj: Getty Images autor: Jana Chytilova

Michálek otevřel skóre zápasu ve třetí minutě, kdy ujel v oslabení a Vokouna překonal střelou nad lapačku. V první třetině se oba týmy gólově prosadily ještě jednou, a tak Ottawa, která minulý zápas vyhrála v prodloužení, vedla 2:1. Jenže hosté dvěma brankami ve dvaadvacáté minutě výsledek otočili a dalšími čtyřmi góly v poslední třetině zvýšili až na 7:2. Po šesté inkasované brance opustil své místo Craig Anderson, jenž v minulém zápase chytil 49 z 50 střel. Senators už v závěru jen snížili.

"Cítili jsme, že po většinu první třetiny jsme byli lepší, a věděli jsme, že pokud budeme hrát pořád stejně, neudrží s námi krok. Vypadalo to, jako bychom byli rychlejší, a proto měli velké potíže nás zastavit," komentoval obrat obránce Penguins Brooks Orpik. "Když se podaří hrát celou dobu takhle, lepší tým nakonec zvítězí," dodal.

Ottawa - Pittsburgh 3:7 (2:1, 0:2, 1:4)

Branky: 3. M. Michálek, 17. Turris, 55. Alfredsson - 15. a 42. J. Neal, 22. a 50. Iginla, 22. Kunitz, 49. Dupuis, 49. Crosby. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh celé utkání, inkasoval tři branky z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 90,91 procenta. Střely na branku: 33:42. Diváci: 20 500. Stav série: 1:3. 

Domácím po utkání nebylo do řeči, trenér Paul MacLean dokonce ignoroval veškeré otázky novinářů. Na jejich dotazy reagoval pouze pozvednutím zápisu o utkání a konstatováním: "Všechno je tady. Skončilo to 7:3. Uvidíme se v Pittsburghu. Přijedeme tam hrát. Hezkou noc." Další duel je na programu v noci z pátku na sobotu.

Momentálně se schyluje k finále Východní konference ve složení Pittsburgh, Boston, který vede nad New Yorkem Rangers už 3:0. "O ničem takovém se vůbec nechci bavit před pátým zápasem," nechtěl se k možnému konferenčnímu finále vyjádřit Sidney Crosby. Ve čtvrtém duelu jednou skóroval a byla to jeho čtyřicátá trefa v play-off v kariéře; z aktivních hráčů dosáhl této mety v nejnižším počtu zápasů (77). Druhý Jaromír Jágr potřeboval na stejnou cifru o devět utkání více.

Stejně jako Crosby i kapitán druhého týmu Alfredsson ještě nepovažuje sérii za rozhodnutou. "Víme, že kurzy jsou proti nám, ale my nic nevzdáváme a v tomto přístupu budeme pokračovat. Příště chceme předvést sakra dobrý zápas," dodal švédský útočník, který si v utkání připsal gól a asistenci a na kontě má v součtu všech zápasů play-off v NHL sto bodů.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články