Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chicago v boji o Prezidentský pohár zvýšilo náskok na Pittsburgh

New York - Hokejisté Chicaga se přiblížili vítězství v základní části NHL, když v nedělním utkání vyhráli na ledě St. Louis 2:0 brankami Bryana Bickella a Mariána Hossy a znovu navýšili náskok před druhým Pittsburghem na rozdíl čtyř bodů. Do konce základní části chybí Jestřábům odehrát sedm zápasů, Pittsburghu o jeden méně.

Marián Hossa slaví gól
zdroj: Getty Images autor: Bruce Kluckhohn

Gólman Corey Crawford zneškodnil všech třicet střel a připsal si třetí nulu v sezoně. "Dnešní utkání byl dobrý test na play-off. Soupeř hrál fyzicky náročný hokej, snažil se nás rozhodit, ale my jsme se drželi plánu a počkali si na své šance," uvedl Crawford.

Detroit, který v předchozích 21 sezonách nechyběl v play-off, má v tomto ročníku starosti, aby o rekordní sérii nepřišel. Po vítězství 3:0 v Nashvillu se ale Red Wings vrátili v Západní konferenci na poslední postupové místo a před Dallasem a Columbusem mají dva body k dobru.

"Ještě ráno jsme byli mimo příčky play-off a teď jsme v těsném kontaktu i s Minnesotou (7.) a St. Louis (6.). Je nás v tom bahně spousta a každý se snaží najít způsob, jak v něm plavat," komentoval vyrovnanost tabulky trenér Detroitu Mike Babcock.

"Myslím, že spousta lidí by chtěla, abychom nepostoupili. Máme to ale ve svých rukou, záleží na nás," doplnil brankář Jimmy Howard, který kryl 22 střel a vychytal třetí nulu v sezoně. Howard neinkasoval ani z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu českého obránce Jakuba Kindla. Skóre otevřel Henrik Zetterberg, v závěru zápasu zpečetili výhru Johan Franzén a Justin Abdelkader a přivodili Nashvillu šestou prohru v řadě.

Nepříjemná série Predators začala s výměnou jednoho z nejproduktivnějších hráčů týmu Martina Erata do Washingtonu, odkud získali talentovaného Filipa Forsberga. A osmnáctiletý Švéd si v neděli odbyl premiéru v NHL. "Je to velký rozdíl, než na co jsem byl zvyklý. Hráči jsou šikovnější a taky se hrálo ve vysokém tempu," uvedl Forsberg.

Ve zbývajícím utkání nedělního programu porazilo Buffalo doma Tampu Bay 3:1. Sabres, kteří ve Východní konferenci ztrácejí na poslední postupové místo čtyři body, získali klíčový náskok v prostřední třetině, v níž soupeři odskočili z 1:0 na 3:0.

Výsledky nedělních utkání NHL:

St. Louis - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 25. Bickell, 47. Hossa. Střely na branku: 30:26. Diváci: 19 385.

Buffalo - Tampa Bay 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky: 5. Ennis, 28. Hecht, 33. Porter - 34. Pouliot. Střely na branku: 22:33. Diváci: 18 991.

Nashville - Detroit 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 27. Zetterberg, 58. Franzén, 59. Abdelkader. Střely na branku: 22:32. Diváci: 17 113.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články