Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Nájezdy si za rámeček nedám, řekl Furch po Dánsku

Moskva – Česká reprezentace poprvé na mistrovství světa kapitulovala. Dánové ji porazili 2:1 po samostatných nájezdech. Tým Vladimíra Vůjtka tak bere jen bod, i tak ale zůstává na špici skupiny A. V posledním utkání základní skupiny čeká národní tým výběr Švýcarska. Co zlepšit? "Hlavně musíme proměňovat šance, to je základ," řekl Michal Řepík.

Podle Řepíka zápas z českého pohledu nejvíce ovlivnily právě neproměněné šance po prvním gólu Tomáše Plekance. "Měli jsme jich spoustu, ale jejich gólman chytal dobře. Neprosadili jsme se, to je to, proč jsme prohráli," uvedl v rozhovoru pro ČT sport. V nájezdu dal tyč. "Věděl jsem, co chci udělat, najel jsem tam, hodil jsem si to… Škoda. Dal jsem si to moc. Škoda, že to nepadlo pod břevno," dodal Řepík. Za Dánsko srovnával Madsen, rozhodující nájezd proměnil Ehlers.

"Zklamali mě útočníci, ti byli úplně neškodní. Dokud se do toho nezapojili obránci Kundrátek a Jeřábek, byli útočníci nuloví, a to tenhle zápas rozhodlo," řekl expert ČT sport Marek Sýkora.

"Neměli jsme tak špatný pohyb, ale Dánové hráli úplně jiný styl. Bránili ve čtyřech na modré, hráli skoro jeden na jednoho u nich ve třetině, malinko nám to v přechodu dělalo problémy. A ty šance. Musíme to proměňovat," zdůraznil Řepík.

Neprůstřelnost Dominika Furcha na letošním MS trvala 163 minut a 10 vteřin. "Odchytal parádní utkání. V nájezdu ho Ehlers dostal rychlostí kličkou," řekl expert ČT sport David Pospíšil.

"Tři ze tří je hodně. Tohle si za rámeček nedám," přiznal Furch. Šlo podle něj udělat něco jinak? "Když jsem inkasoval dva, tak u třetího jsem chtěl udělat něco jiného. Alespoň jsem vypíchl hokejku, bohužel ani to nevyšlo. Budeme to rozebírat s koučem," dodal.

Sport
zdroj: ČT4

Furch nicméně hodně situací zachránil během hry, dirigoval obránce. "Těžko říct, zda bylo víc, nebo míň práce. Nebylo toho málo, ale nemohu to úplně porovnat," řekl Furch. "Dánové měli dobrý pohyb, měli dobré nahrávky, asi proto nám jejich první lajna dělala problémy," doplnil.

Dánsko dokázalo bodovat s českým týmem v sedmém vzájemném zápase na světovém šampionátu potřetí. Podařilo se jim to třikrát za sebou. V roce 2013 na MS vyhráli Češi 2:1 po samostatných nájezdech, o rok později v Minsku vyhráli 4:3 také po rozstřelu Dánové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články