Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Proti Norům se postaví do české branky Furch, Židlického trenéři neosloví

Moskva - Čeští hokejisté nastoupí ve čtvrtek na mistrovství světa proti Norům v brance s Dominikem Furchem, který udržel na úvod turnaje nulu proti Rusku. V dalších dvou zápasech proti Lotyšsku a Švédsku hájil českou svatyni Pavel Francouz. Trenéři národního týmu mají také jasno v tom, že nebudou kontaktovat obránce Marka Židlického z New York Islanders.

Dominik Furch a Pavel Francouz na tréninku české reprezentace
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

"U Marka Židlického jsme se rozhodli, že ho nebudeme povolávat. Hráči, kteří jsou tady, nám hrají dobře a nechceme nikoho vyndávat. Není to tak, že bychom nevěřili Markovi, který toho hodně odvedl pro národní tým, ale chceme dát důvěru a prostor klukům, kteří se připravovali tady s týmem," řekl novinářům asistent trenéra Josef Jandač.

Ve hře v 2. kole play-off NHL nicméně zůstávají ještě další čeští hráči: o postup bojuje Dallas s útočníky Radkem Faksou a Alešem Hemským, Dmitrij Jaškin se St. Louis a zadák Roman Polák s forvardem Tomášem Hertlem v dresu San Jose. "Celou situaci samozřejmě sledujeme," dodal Jandač.

Český tým má na soupisce pro šampionát ještě volná dvě místa v poli. Zatím využívá sedm obránců a třináct útočníků. V dějišti turnaje trénují vedle třetího brankáře Matěje Machovského další tři nezapsaní hráči  obránci Adam Polášek, Petr Zámorský a útočník Dominik Kubalík. Je jisté, že na jednoho z nich se určitě nedostane.

Jandač: Chceme rozložit tíhu na oba brankáře
 
Český tým po dni úplné pauzy od hokeje měl dopoledne opět trénink, kterému předcházelo oficiální focení pro Mezinárodní hokejovou federaci. "Uvítali jsme to všichni. Rozjezd byl náročný, měli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech. Potřebovali jsme si všichni odpočinout. Bylo krásné počasí, udělali jsme si výlet. Vyčistili jsme si hlavu. Pomohlo to. Trénink vypadal dobře," prohlásil Jandač.

Zatímco první dva zápasy trenéři tajili jméno gólmana a prozradili jej až bezprostředně před duelem, tak před Švédskem jej oznámili už po rozbruslení v den utkání a tentokrát den dopředu. "Bude chytat Dominik Furch, odehrál první utkání špičkově, pak dostal dvakrát prostor Pavel Francouz. Chceme rozložit tíhu na oba brankáře," vysvětlil Jandač.

Hned o den později čeká reprezentaci další duel s Kazachstánem a nasazení gólmana na pátek zatím dané není. "Máme další utkání před sebou, volba je jenom na Norsko. Co bude dál, tím se nechceme zatěžovat," doplnil asistent trenéra.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si po dni odpočinku zatrénovali před duelem s Nory
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články