Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Více vlaků, autobusů i tramvají. Fanouškům při MS pomůže doprava

Praha - Posílení vlakových spojů mezi Prahou a Ostravou i provozu městské hromadné dopravy kolem pražské O2 areny, ale také odložení krátkodobých uzavírek a oprav na silnicích usnadní fanouškům přesuny při květnovém mistrovství světa v hokeji. O šampionát se očekává rekordní zájem diváků. Prodáno je již více než 456 tisíc vstupenek, tedy 63,5 procenta z celkové kapacity. Šampionát bude pravděpodobně útočit na rekordní počet 640 044 diváků z loňska z Minsku.

"Budeme mít zápasy, na které bude přijíždět kolem sedmnácti tisíc fanoušků a k tomu další tisíce lidí, kteří se starají o zázemí," uvedla Štěrbová. "Nejhorší situace bude u O2 areny s automobily. Nedoporučujeme, aby je fanoušci používali, a budou k tomu i motivováni," řekla generální sekretářka organizačního výboru šampionátu Markéta Štěrbová.

Pražský dopravní podnik posílí kolem O2 areny své linky. "Zvýší kapacitu jednotlivých tramvajových spojů a zkrátí intervaly metra. V rámci stanice metra Českomoravská bude zvýšená informovanost návštěvníků včetně značení, hlášení v angličtině a na každé stanici budeme mít mapu, jak se dostat k hale," uvedla ředitelka oddělení dopravy organizačního výboru MS Lenka Jiroutová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MS v hokeji bude posílena doprava

Mezi oběma dějišti Ostravou a Prahou se budou týmy přesouvat vlakem a také pro fanoušky bude takové spojení výhodné. "České dráhy se rozhodly pro posílení spojů do Prahy a do Ostravy ze všech koutů republiky," dodala Jiroutová. "Samozřejmě se to týká především českých a slovenských zápasů. Mimořádně budou dálkové vlaky stavět na nádražích v Libni a ve Vysočanech. Obě jsou v docházkové vzdálenosti od arény," sdělila Jiroutová. Fanoušci navíc mohou díky vstupence na hokej získat s jízdenkou do Prahy nebo do Ostravy zpáteční jízdu zdarma. Krátkodobé uzavírky a opravy pak odloží Ředitelství silnic a dálnic.

Organizátoři apelují na fanoušky, aby chodili na zápasy včas. "Nebude takový problém před prvním utkáním dne. Situace se zhorší, když budou lidi z arény odcházet a stejný počet nebo ještě možná větší bude přicházet. Proto jsou v okolí obou arén fanzóny, aby mohli fanoušci přijít včas a mohli sledovat, jestli už byla hala vypuštěna. Během půl hodiny nelze vyprázdnit nebo naplnit žádnou halu na světě," řekla Štěrbová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články