Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hertl: My útočníci se za dva zápasy musíme stydět

Minsk – Střeleckým půstem trvajícím 143 minut a 41 vteřin zakončili čeští hokejisté vystoupení na mistrovství světa. Tomáš Hertl byl zklamaný, že ofenziva nepřispěla k tomu, aby se tým vyšplhal na stupně vítězů.

Tomáš Hertl v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK/ZUMA

"Je to hrozné. Za šest třetin ani gól, Saša (brankář Salák) by se mohl přetrhnout, bez toho nejde vyhrát. Je to smutné, že jsme za dva zápasy nedali ani gól," řekl Hertl. "Snažili jsme, ale nějak to nešlo. Měli jsme dvě šance, abychom vyhráli medaili, dneska to bylo lepší než včera, ale stejně jediný, kdo může mít pochvalu, je Saša Salák. My útočníci se za dva zápasy musíme stydět, že jsme nedali ani gól."

Dvacetiletý talent se ani při druhém startu na světovém šampionátu úspěchu nedočkal. Loni ve Stockholmu byl v týmu, který neprošel branou čtvrtfinále. "Je to to nejhorší místo, není to nic příjemného. Bude to dlouho mrzet," uvedl Hertl s tím, že celkový dojem z turnaje nebyl dobrý. "Zahráli jsme jenom s Amerikou. Dostávali jsme spoustu gólů, málo dávali."

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Vladimírem Růžičkou o výkonu na MS

Před rokem byl na turnaji jako nováček, ještě hrál v té době za Slavii. Letos byl po podařené sezoně v NHL, kterou ale mu narušilo zranění kolena, považován za jednoho z tahounů týmu. "Jsem pořád mladý, jsem rád, že jsem dostal takový prostor. Ty poslední dva zápasy jsem měl ukázat určitě daleko více. Pan Růžička mi dával prostor a jsem zklamaný z toho, co jsem v těch zápasech předvedl. Měl jsem něco využít, ani pořádnou šanci jsem si nevytvořil," řekl sebekriticky.

Dojem "takový všelijaký"

Radostí přirozeně nehýřil ani Tomáš Rolinek, který se po třech letech opět představil v reprezentačním dresu na mistrovství světa a opět na něm měl kapitánské 'céčko'. Tentokrát se však domů vrátí bez medaile; na zisk titulu z roku 2010, bronzu o rok později nebo stříbra v roce 2006 čeští hráči navázat nedokázali. "Je to bez medaile, i když jsme ten zápas chtěli zvládnout, a já si myslím, že jsme ho odehráli a hlavně odbojovali dobře. Bohužel to k ničemu nevedlo. Měli jsme tam momenty, kdy jsme mohli dát gól, ale prostě to nevyšlo," litoval Rolinek.

Čtyřiatřicetiletý centr přiznal, že má z turnaje v Minsku rozporuplné pocity. "Celkový dojem je takový všelijaký, protože jsme moc zápasů nevyhráli, ale ten důležitý ve čtvrtfinále jsme zvládli. To nás poslalo do semifinále. Celkově asi víme, že ty zápasy z naší strany nebyly dobré," uvedl Rolinek.

Ocenil především výkony mezinárodně nezkušených spoluhráčů. Zejména v obraně byli hráči, kteří startovali na první velké akci. "Někteří kluci do toho skočili po hlavě a bez nějakých mezinárodních zápasů, ale šli na mistrovství světa. Měli jsme mladou obranu, takovou nezkušenou, a na to, jak byla nezkušená, to kluci zvládli bravurně," pochválil Ondřeje Vitáska, Michala Jordána či Petra Zámorského.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články