Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kovář absolvoval první trénink, Salák odpočíval

Stockholm – Kdo bude chytat proti Švýcarsku? Odpověď na tuto otázku nebyla při pohled na dnešní český trénink zcela jasná. Chyběl na něm Alexander Salák, který odchytal úvodní dva duely. Ondřej Pavelec dostal kvůli zranění kotníku volno. Reprezentační tým doplnil Jakub Kovář. Podle všeho se proti Švýcarsku postaví do branky Salák, který podle Hadamczikových slov jen odpočíval.

Jakub Kovář
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Trenér Hadamczik po tréninku prozradil, že plánovaná jednička Ondřej Pavelec má problémy s kotníkem. Pavelec před tréninkem prošel v civilu mixzónou a měl kotník zatejpovaný. "Nevadí, když běží, ale vadí mu to u gólmanských zákroků," citoval Hadamczika server Aktuálně.cz.

Jestli ho na soupisce pro turnaj skutečně nahradí Kovář, se rozhodne na zítřejším tréninku. "Pavelec ještě dnes dostal volno, do plného tréninku půjde zítra a uvidíme, jak na tom bude. Pokud se v plné zátěži ukáže, že nebude schopný chytat zápas, pojede domů a my dopíšeme na soupisku Kováře," uvedl Hadamczik.

Trénink vynechal i jeho náhradník Alexander Salák. Ten je ale v pořádku a zítra nastoupí do brány v utkání se Švýcarskem. "Salák si chtěl odpočinout. Říkal, že toho má dost, že by se rád protáhl. Šel na masáž a odpočívá," řekl Hadamczik.

Čtyřiadvacetiletý Kovář přiletěl do Stockholmu jako pojistka pro případ, že by Ondřej Pavelec nemohl do hry naskočit. Kovář je ale připravený na možnost, že bude s mužstvem jen několik dní trénovat a poté opět odcestuje domů. Kouč Alois Hadamczik mu nejprve v sobotu zavolal, aby se začal připravovat na ledě v Českých Budějovicích. O několik hodin později se ozval opět, že by byl rád, kdyby přiletěl do Stockholmu. "Dohodli jsme se, že je lepší, když budu trénovat s mužstvem, než abych se někde připravoval sám a čekal, jak se vyvine situace," řekl Kovář po prvním tréninku v dějišti MS.

Kovář měl přitom v minulých dnech sám zdravotní problémy, z boje o účast na šampionátu vypadl kvůli nemoci. České hokejové hry v minulém týdnu v Brně předčasně opustil, protože měl angínu. Antibiotika už ale dobral, a mohl tak opět začít trénovat. "Takhle dobře jsme se necítil možná celou přípravu, kterou jsem měl s nároďákem. Paradoxně člověku občas pauza prospěje, na led se trošku více těší a je to znát. Formu, jakou jsem měl dnes (na tréninku), jsem neměl celé dva měsíce, co jsem byl v kempu nároďáku," přiznal brankář Českých Budějovic.

Účastník předešlých dvou světových šampionátů věří, že se jeho zdravotní stav opět nezhorší. "Snad večer nedostanu horečku. Přece jen bych asi ještě měl ležet a odpočívat, ale kluci i trenér potřebovali, abych přijel," uvedl Kovář.

Nezbývá než čekat

O tom, že má Pavelec zdravotní problémy, dobře věděl. Dění u národního týmu sledoval v médiích, navíc byl v kontaktu s bratrem Janem, který na MS startuje. "Když mi pan Hadamczik volal, tak mi bylo jasné, o co půjde a že si asi budu balit kufr," přiznal. Zda se ale dostane na soupisku, tím se nezabývá. "Když jdete do kempu, tak bojujete o nominaci a chcete se tam dostat. Tady se ale nikam dostávat nebudu. Budu čekat, jak dopadne situace. Není to o tom, co bych já chtěl, ale jak to dopadne," dodal Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články