Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mozjakin dvěma góly přiblížil Magnitogorsku Gagarinův pohár

Magnitogorsk - Hokejisté Lva Praha prohráli pátý duel finále play-off Kontinentální ligy na ledě Magnitogorsku 1:2 v prodloužení. Zápas rozhodl v 69. minutě druhým gólem v utkání Sergej Mozjakin, jediným střelcem Lva byl Justin Azevedo. Metallurg má poprvé v sérii navrch, vede 3:2 na zápasy a v pondělním utkání v Praze může získat Gagarinův pohár.

Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Lev vstoupil do zápasu o mečbol hodně důrazně, jako kdyby chtěl dát domácím hned od úvodního buly najevo, že nedostanou zdaleka tolik prostoru v porovnání s posledním soubojem v Praze. První velkou šanci měl bek Oystrick, ruský celek však zachránil gólman Košečkin. Na druhé straně těsně minul v oslnivé formě hrající Mozjakin.

Další příležitost Pražanů měl Ridderwall. Lvi následně zmáčkli Metalurg v jeho obranném pásmu a hlediště nespokojeně pískalo. Uklidnit fanoušky mohl v 17. minutě po chybě v rozehrávce hostů Zaripov, z ideální pozice ale ani on nepřekonal Vehanena a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Změnu stavu zařídila až obávaná první formace Magnitogorsku. Kovář se ve 26. minutě parádně proháčkoval do útočného pásma, našel mezi kruhy najíždějícího Mozjakina a ten nezaváhal. Gól posadil ruský tým na koně a Vehanen byl v permanenci. Obránce Lee se před něho dostal tváří v tvář, ale nedal.

Pražané se ale poté dostali zpět do hry a hodně horko začalo být domácím. Chvílemi to dokonce vypadalo, že Lev hraje přesilovku, kterou v zápase neměl ani jeden z týmů, jenže z tlaku se mu nedařilo vytěžit kýžený vyrovnávací gól. Parádní ranou bez přípravy to zkoušel Mäenpää, po něm také Thörnberg, ovšem Košečkin vytáhl výstavní zákroky.

Strhující podívaná v obrovském tempu a nasazení na obou stranách pokračovaly i ve třetí části. A hosté velmi rychle smazali svou ztrátu. V končící 43. minutě střílel od modré čáry Ševc, před Košečkinem projíždějící Azevedo tečoval mimo jeho dosah a potvrdil výtečnou střeleckou formu. Kanaďan s portugalskými kořeny se trefil i v pátém finálovém klání.

Hokejistům Lva narostla po vyrovnání křídla, vedení na svou stranu ale nestrhli a se začátkem poslední desetiminutovky základní hrací doby naopak přitlačil Magnitogorsk. Vehanen ale vychytal Kazionova i Brentův bekhend zblízka. Lítý boj, který zvedal diváky ze sedaček, mohli při přečíslení dvou na jednoho rozhodnout Kovář s Mozjakinem, přihrávku českého útočníka ale pokryl dobře načasovaným pádem Ševc.

V prodloužení přežili Pražané klinickou smrt při skrumážích ve svém brankovišti, jenže Magnitogorsk měl i nadále navrch a svoji převahu promítl i do skóre. V 69. minutě rozhodl svou další trefou Mozjakin, suverénně nejproduktivnější hráč play-off.

Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 2:1 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Mozjakin (Jan Kovář), 69. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář) - 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc). Rozhodčí: Bulanov, Odinš - Sivov, Šeljanin. Bez vyloučení. Diváci: 7700. Stav série: 3:2.

Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov - Zaripov, Kovář, Mozjakin - Kosov, Kazionov, Potěchin - Paré, Juňkov, Osala - Timkin, Brent, Platonov. Trenér: Mike Keenan.

Lev Praha: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Jaakola, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Mike Keenan (Magnitogorsk): "Byl to těžký a vyrovnaný zápas, ve kterém byli vynikající oba brankáři. V takových zápasech se ukážou velcí hráči jako náš kapitán Mozjakin. Podobně je na tom ale i na druhé straně Azevedo. V sezoně dal jen devět gólů, ale na to musíte zapomenou. Podívejte se, jak hraje teď."

Kari Jalonen (Lev): "Byl to vyrovnaný zápas. Odehráli jsme dobrou druhou i třetí třetinu. Hráli jsme odvážně, vytvořili jsme si hodně šancí a nakonec se nám podařilo i vyrovnat. Prodloužení je ale prodloužení. Soupeř měl jednu šanci a rozhodl. Máme teď jeden pokus vyhrát doma a věřím, že ho v pondělí využijeme a vrátíme se do Magnitogorsku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články