Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Výhru Lva po nájezdech proti Podolsku zařídil Azevedo

Podolsk - Hokejisté Lva Praha vyhráli v KHL na ledě Viťazu Podolsk 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si dvanáctou výhru z posledních patnácti zápasů. Jediný český zástupce v soutěži se tak posunul v Západní konferenci na třetí místo o dva body před Doněck, který ještě před pauzou pro olympijské hry v Soči bude hrát ve středu doma s Mytišči.

David Ullström a Justin Azevedo (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Lev, který zamíří po návratu z Ruska na soustředění do Dubaje, se ze série zápasů v Nižném Novgorodu, Kazani, na ledě Dynama Moskva a v Podolsku vrací se ziskem čtyř bodů. I přes ztráty stráví přestávku na pozicích zaručujících v prvním kole play-off domácí prostředí, po olympiádě od 26. února bude doma hostit postupně Doněck, Dinamo Minsk, Záhřeb a Spartak Moskva.

Úvodní dějství nabídlo přestřelku, kterou odstartoval v osmé minutě Lev. Řepík zpoza branky našel Birnera, který překonal Backlunda. Následně si Pražané, kteří se předtím v úvodu zápasu ubránili v oslabení při Kapanenově trestu, zahráli první přesilovku. Golovkovův trest mohl předčasně ukončit Oystrick, ale netrefil odkrytou branku. Viťaz zahrozil přečíslením Ziazova s Koroljovem a ve 14. minutě už vyrovnal, když kombinaci zakončil Šitikov.

Hned za 21 sekund se domácí radovali znovu po Koroljovově gólu. Lev ale ještě v úvodním dějství strhl vedení na svou stranu. Při Kokšarovově trestu se prosadil volný Ullström po přihrávce Novotného, který pak vteřinu před koncem úvodní části bekhendem také sám překonal Backlunda. Toho od druhé části nahradil Saprykin.

Na začátku druhé třetiny Lev nevyužil přesilovku při Koroljukově pobytu na trestné lavici, pak šel pykat dvakrát v rychlém sledu Zackrisson a Viťaz jeho druhý faul už potrestal. Koroljukovo nahození tečoval za Vehanenova záda Cibák. Vyrovnat mohl v přesilovce Oystrick, ale Saprykin zasáhl betonem.

Ve třetí třetině Saprykin ani Vehanen žádný puk za záda nepustili. Hrálo se opatrněji a bez vyloučení. Největší šanci měl v 53. minutě Oystrick po Thörnbergově přihrávce, ale minul. V nastavení se Lev ubránil při Azevedově vyloučení a v nájezdech se trefil jako jediný právě Azevedo.

Sedláček poprvé čistý

Brankář Jakub Sedláček poprvé vychytal čisté konto. Třiadvacetiletý gólman Dinama Riga se tím zasloužil o vítězství lotyšského celku v duelu jistých účastníků play-off na ledě Nižního Novgorodu 1:0 po samostatných nájezdech.

Jakub Sedláček v dresu Dinama Riga
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V domácí brance zůstal ze hry nepřekonán Ivan Kasutin, Sedláček ale na rozdíl od něj neinkasoval ani v jednom ze tří samostatných nájezdů. Kasutina naproti tomu překonal bývalý hráč pražského Lva Alexandr Niživijs. Sedláček se čistého konta dočkal ve čtrnáctém startu za Dinamo.

Stejně jako Riga vybojoval třetí vítězství za sebou i Slovan Bratislava. Na cenné výhře slovenského celku 3:2 na ledě lídra celé soutěže Dynama Moskva se gólem na 2:1 podílel český obránce Martin Škoula. Druhou brankou v sezoně se přičinil o udržení teoretických šancí Slovanu na play-off.

Viťaz Podolsk - HC Lev Praha 3:4 po sam. nájezdech (2:3, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Šitikov (Mezei), 14. Koroljov (Soloduchin, Ziazov), 28. Cibák (Koroljuk) - 8. Birner (Řepík), 16. Ullström (Novotný), 20. Novotný (Azevedo, Jaakola), rozhodující sam. nájezd Azevedo. Rozhodčí: Bulanov, Rönn - Morozov, Fatějev. Vyloučení: 4:5, navíc Kokšarov (Podolsk) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2 200.

Viťaz Podolsk: Backlund (21. Saprykin) - Porseland, Malevič, Selezněv, Golovkov, Rozin, Berdjukov, Kudinov, Mezei - Koroljuk, Cibák, Kousal - Šitikov, Kokšarov, Makejev - Soloduchin, Ziazov, Koroljov - Vasiljev, Poltorak, Ivanov. Trenér: Oleg Orechovskij.

Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Mikuš - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Kapanen, Zackrisson - Řepík, Vrána, Birner - Matai, Cingel, Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.

Oleg Orechovskij (Podolsk): "Jsem rád, že naši hráči plnili pokyny a hlavně v první a druhé třetině se statečně rvali se silným soupeřem."

Kari Jalonen (Lev Praha): "Byl to těžký zápas hlavně mentálně. Po tomto zápase nás čeká dlouhá pauza a hráči to měli v hlavách. Podle mého názoru jsme nebyli stoprocentně ve své kůži. Výsledek 3:3 po základní hrací době odpovídá předvedené hře. Samozřejmě jsem rád, že jsme nakonec uspěli v nájezdech."

Další výsledky:

Barys Astana - Chanty-Mansijsk 4:3, Nižnij Novgorod - Dinamo Riga 0:1 po sam. nájezdech (Sedláček čisté konto), Viťaz Podolsk - Lev Praha 3:4 po sam. nájezdech, Dynamo Moskva - Slovan Bratislava 2:3 (Kvapil 0+1 - Škoula 1+0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články