Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chomutov vzdoroval Liberci, výhru Bílých Tygrů ale zařídil Kvapil

Chomutov poprvé nasadil do utkání proti Liberci brankáře Justina Peterse, ale ani jeho povedený výkon nestačil Pirátům na zisk bodu. Bílí Tygři udávali tempo hry, a ačkoli hostující Koblasa zareagoval na úvodní branku Redenbacha, přetavil Kvapil střeleckou převahu ve vítězství 2:1 po úspěšném sólu.

Utkání Liberec – Chomutov
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V brance Chomutova se poprvé objevil kanadský brankář Justin Peters, držitel bronzu z únorových olympijských her v Pchjongčchangu. Domácí do utkání vstoupili velmi aktivně, takže musela být nová akvizice Pirátů hned ve střehu. S šancemi Hudáčka a Ordoše si ale Peters poradil.

Liberci se však z úvodního tlaku přece jen povedlo vytěžit vedoucí gól. V páté minutě se v přesilovce povedenou ranou prosadil Redenbach. I nadále byli Bílí Tygři aktivnějším týmem a měli kotouč častěji na svých hokejkách. Chomutov se osmělil až v závěru první třetiny, se střelou Flemminga i následnou Dudovou dorážkou si ale poradil pozorný Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Chomutov

Druhou branku domácích mohl přidat v úvodu druhé části Kvapil, Peters ale jeho samostatný únik výborně zneškodnil. Na druhé straně měl vyrovnání na hokejce Vladimír Růžička mladší, na kterého už zívala odkrytá branka. Chomutovský útočník ji však minul.

Další rychlé přečíslení Pirátů už ale skončilo vyrovnávací brankou. Havel přihrál Koblasovi a ten tvrdou střelou propálil Willa. Vedení mohl domácím hned vzápětí vrátit Kvapil, Peters ale proti jeho střele vytáhl zákrok večera. Nejproduktivnější muž soutěže si spravil chuť o chvíli později v přesilové hře, když projel obranou hostů a precizním zakončením vrátil Bílým Tygrům vedení.

"Byl to velmi těžký a bojovný zápas. Nebylo znát, že hraje druhý s posledním. Chomutov přijel perfektně připraven, hrál bojovně, jednoduše a agresivně. Přesně takový zápas jsme však čekali, je to pro nás vydřené vítězství. Měli jsme spoustu dobrých šancí, brankář však hosty podržel," uvedl liberecký útočník Radan Lenc.

Závěrečné dějství začalo mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Poté se do šance prodral agilní Redenbach, v kanadském souboji s Petersem ale neuspěl. Poté Kvapil našel Hudáčka, chomutovský brankář ale svůj tým opět podržel.

Na opačné straně mohl vyrovnat Dlouhý, v ideální palebné pozici však těsně minul branku. Na dvoubrankový rozdíl tak mohli opět v početní výhodě zvýšit domácí, Kvapilovu střelu ale zastavila branková konstrukce. V závěru se Chomutov tlačil za vyrovnáním a zkusil to s šesti hráči v poli. I přes několik příležitostí však skórovat nedokázal.

"Bylo to těžké a bojovné utkání. Liberec je hodně kvalitní a ofenzivní tým. Hranice mezi vítězstvím a porážkou je velmi tenká, je to o detailech. My jsme dnes byli blízko bodům, Liberec ale ukázal svou kvalitu," řekl Peters.

"Jsem velmi šťastný, že jsem konečně mohl chytat. Byl to pro mě první zápas v sezoně, takže teď jsem velmi unavený. Byl jsem trochu nervózní, snažil jsem se maximálně soustředit na každý kotouč a neudělat chybu. Myslím, že to ode mě nebyl úplně špatný výkon a určitě se ještě můžu zlepšovat. Měl jsem také štěstí, byly tam nějaké tyčky," dodal Peters.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Redenbach (Ordoš, Šmíd), 40. M. Kvapil (Ševc) - 38. Koblasa (J. Havel, Huml). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:10. Využití: 2:0. Diváci: 6256.

Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Ordoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, M. Zachar, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Buchtela - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Marjamäki, Klhůfek, Duda - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý - J. Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Začátek zápasu byl v naší režii. Svou aktivitou jsme si po celý zápas získali až deset přesilových her. Ačkoliv nám přesilovky vyhrály zápas, tak jsme ho v nich současně málem i ztratili. Hráli jsme je bezkrevně, ztráceli jsme v nich rytmus a agresivitu. Od druhé poloviny utkání byl Chomutov lepší a agresivnější. Do třetí třetiny jsme vstupovali s tím, že nechceme inkasovat branku. Věděli jsme, že dnes není ten den, kdy Chomutov přehrajeme, jelikož přijel velmi dobře připraven. Navíc my jsme neměli úplně ideální den, přesto jsme dokázali urvat tři body, za které jsme nesmírně rádi."

Jan Šťastný (Chomutov): "Začali jsme hodně ustrašeně a nedrželi jsme se našeho plánu. Také jsme byli opět několikrát zbytečně vyloučeni a hned z první přesilovky domácích jsme inkasovali. Od poloviny zápasu jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Měli jsme i nějaké šance a jednu z nich se nám podařilo proměnit a vyrovnat. Poté však přišel klíčový okamžik zápasu. Místo toho, abychom v klidu dohráli druhou část, tak jsme byli opět zbytečně vyloučeni a znovu inkasovali. Do třetí třetiny jsme šli s jasným cílem srovnat a poprat se o body. Věřili jsme tomu, že jsme schopni si odtud z Liberce nějaký bod odvést. Domácí si však závěr zkušeně a možná i trochu se štěstím pohlídali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články