Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zmar Mladé Boleslavi pokračuje, ve Vítkovicích prohrála gólem v poslední minutě

Nevyrovnané výkony Mladé Boleslavi pokračují i nadále. Ve Vítkovicích sahala po prodloužení, ale v poslední minutě inkasovala po trefě Šidlíka a nakonec prohrála 2:3. Středočeši přitom drželi s Ostravany krok po celý zápas, na góly Romana a Lva vždy zareagovali – nejdříve vyrovnal Šťastný a po něm i Skalický. Vítkovičtí tak přidali třetí výhru v řadě, Středočeši zůstávají předposlední.

Radující se hokejisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Domácí měli úvod jako z partesu. Hned ve druhém střídání se usadili v útočném pásmu, Krošelj si ještě poradil s pokusem Hrbase, ale na dorážku Romana byl krátký. Už v čase 1:17 Vítkovice vedly 1:0. Ostravané si potom vytvořili další dvě gólové situace, ale Tybor ani Schleiss své výpady z křídel neproměnili.

Hosté jako by se deset minut zahřívali na provozní teplotu. Ale soupeře vytrestal po chybě ve středním pásmu hned z první pořádné šance Šťastný a v závěru první části byla naopak aktivita na straně Středočechů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Mladá Boleslav

Jenže i do druhého dějství zase s větší vervou vstoupily Vítkovice, které se tlačily před hostující branku. Nejblíže vedoucímu gólu byl Szturc, avšak jeho pokus skončil pouze na horní tyčce.

Až ve 33. minutě se domácí dočkali a útočník Lev z poněkud netypické pozice beka zavěsil přesně mířeným příklepem od modré čáry. Náskok Ostravanů měl ovšem jepičí život. Za hosty z protiútoku po pouhých 23 vteřinách vyrovnal Skalický, který dostal prostor před brankovištěm a po Musilově přihrávce zpoza brány za to 'poděkoval' vyrovnáním.

Hosté v závěru sahali po třech bodech. Propásli ale dvouminutovou přesilovku pět na tři, za kterou se Vítkovice na rozhodčí hodně zlobily. Středočeši početní výhodu nesehráli dobře a Bartošáka nedonutily k těžkému zákroku.

Klasickou přesilovku pak nevyužily ani Vítkovice, a tak už naprosto nečekaně utkání rozuzlil v čase 59:29 Šidlík, který si najel na pravý kruh, bez přípravy se opřel do Dejova pasu zpoza branky a trefil se přesně pod břevno.

"Dával jsem to z první, nic jsem vlastně neviděl. Tam mi to super přihrál Rasty Dej zpoza brány, já se to jenom snažil trefit na první tyčku nahoru, protože jsem viděl, že brankář je dole. Ani ten gól jsem neviděl," řekl Šidlík. V krátké power-play se už Mladá Boleslav k ničemu nedostala.

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. O. Roman (Hrbas), 33. Lev (Dej, Schleiss), 60. Šidlík (Dej, Hrbas) - 13. D. Šťastný (Bernad, L. Pabiška), 33. Skalický (P. Musil, Bernad). Rozhodčí: Hribik, Kika - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 6:3, navíc Šidlík (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5112.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, T. Černý - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Jan Hanzlík, Bernad, Kotvan, Němeček, Dlapa, Voráček - Vondrka, P. Musil, Skalický - M. Procházka, T. Knotek, Pacovský - D. Šťastný, Kubica, L. Pabiška - Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Musím poděkovat klukům za bojovný výkon. Bylo vidět, že kabina zápasem žije a šla si za vítězstvím. Náš výkon sice nebyl vyrovnaný, chvilkami nebyl ideální a nešly nám tak nohy. Kluci si to ale za snahu zasloužili."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Dostat gól pár vteřin před koncem, takový zápas se nehodnotí dobře. Odehráli jsme ale dobré utkání. Dokázali jsme vždy rychle odpovědět na gól soupeře a při hře pět na pět jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Bohužel se nám nepovedly přesilovky. V závěru jsme mohli rozhodnout v přesilovce pět na tři, ale přesilovky jsme nehráli dobře. Ale odehráli jsme slušný zápas a na výkonu se dá stavět."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články