Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec stoupá tabulkou vzhůru, po výhře v Karlových Varech je už čtvrtý

Porážka v Pardubicích bylo jen malé zaváhání. Liberec nadále potvrzuje zlepšenou formu oproti nevydařenému začátku sezony a z Karlových Varů si veze další výhru, tentokrát 3:2. Dvakrát se prosadil v dresu hostů Radan Lenc, jednou se trefil Marek Kvapil. Bílí Tygři jsou už čtvrtí, naopak Západočeši prohráli popáté v řadě.

Bílí Tygři Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Souboj s Libercem zahájila Energie i s forvardem Vlachem, staronovou posilou z Třince. Vlach, který nastoupil ve druhé formaci s Beránkem a Mikúšem, si mohl hned v šesté minutě připsat první bod v novém dresu, ale to by Mikúš musel v předbrankovém prostoru zpracovat jeho nezištnou nahrávku.

V úvodním dějství šlo o jedinou větší šanci ze strany domácích. Hosté ze severu Čech se postupně dostávali do tempa a výsledkem jejich zvýšené aktivity byla branka Lence, který se v osmé minutě dobře zorientoval v blízkosti Novotného branky a z otočky otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Liberec

Herní převahu Liberce ukončilo ve 28. minutě ostřelování hostující branky, jež završil vyrovnávacím gólem Kohout. Energii narostlo sebevědomí a o chvíli později mohl dokonce vývoj zápasu otočit Lapšanský, jenže jeho střelu z bezprostřední blízkosti vytlačil hranou lapačky strážce liberecké branky Will.

Zpátky na zem však Západočechy dostala hrubá chyba Krejčího, který ve 31. minutě - ač nikým neatakován - "namazal" ve vlastním obranném pásmu Kvapilovi a pro toho již nebyl problém vrátit vedení zpět na stranu Bílých Tygrů. Blízko vyrovnání byl ještě v této fázi zápasu Beránek, ale jeho individuální akci efektně lapačkou zlikvidoval Will.

Když ve 42. minutě potrestali vyloučení Krejčího po pěkné kombinační akci Jelínek s Lencem, zdálo se, že utkání v poklidu dospěje k triumfu hostů. Karlovarští však po obdržené brance nic nezabalili. O šest minut později vystihl libereckou přihrávku Beránek a střelou z mezikruží vrátil Energii do zápasu.

Snaha domácích o vyrovnání byla velká, nejblíže k němu měla první formace při přesilovce pět minut před koncem, ale všechny nebezpečné situace s přehledem vyřešil spolehlivý Will. Liberec si již poté těsné vedení pohlídal i přes minutu trvající power-play Karlových Varů.

"Je to pořád dokola. Bojujeme, bojujeme, ale body z toho nejsou. My se snažíme vyhrát každý zápas. Ale bohužel děláme drobné i větší chyby. Soupeři jsou kvalitní, každou takovou chybu potrestají. Potom to tlačíme celou dobu do kopce, ale já doufám, že se to zlomí a začneme vyhrávat," uvedl karlovarský útočník Martin Kohout.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. Kohout (Šenkeřík, Stloukal), 48. O. Beránek - 8. Lenc (M. Kvapil, Bulíř), 31. M. Kvapil, 42. Lenc (P. Jelínek). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Malý, Lhotský. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3007.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Naši hráči dnes na ledě zase nechali všechno, zápas odbojovali od prvního do posledního střídání. Bohužel pro nás zase bez bodového vyjádření. To je ta největší kaňka na dnešním výkonu. Já si myslím, že dnes jsme nebyli horším týmem. Byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem, ale Liberec byl o ten jeden přesilovkový gól lepší."

Filip Pešán (Liberec): "My jsme odehráli organizovaný zápas proti soupeři, který je celý zápas extrémně energický. Nikdo to tady nebude mít vůbec lehké. Jsem hrozně rád, že jsme trpělivou hrou, byť se spoustou chyb, zápas dovedli do vítězného konce. Stál nás spoustu sil a vzhledem k tomu, že za dvacet hodin hrajeme další, chceme být co nejdříve doma ve své posteli a připravit se na zítra. Ve světě to není nestandardní, takže i my se s tím popereme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články