Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zlín oplatil Olomouci úterní porážku a srovnal stav série

Moravské derby mezi Olomoucí a Zlínem je v předkole play-off hokejové extraligy vyrovnané. A to jak herně, tak výsledkově. Berani totiž ve druhém zápase na Hané zvítězili 3:1 po brankách Antonína Honejska, Pavla Klhůfka a Jiřího Ondráčka. Za domácí pouze korigoval Jan Knotek, což znamená, že stav série je 1:1. 

Utkání Olomouc - Zlín
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

V sestavě Olomouce došlo oproti úvodnímu střetnutí k jediné změně. V první obranné dvojici nahradil zraněného Škůrka Houdek. Zlín se musel obejít bez zkušeného Noska, naopak do útoku se vrátil druhý nejproduktivnější hráč Honejsek, který nakonec výrazně pomohl k úspěchu.

Na rozdíl od úterního duelu začala tvrdá bitva gradovat hned od první minuty. Ve 42. sekundě se prodral před branku domácí Knotek, ale vehementní snaha protlačit kotouč do branky nevedla ke kýženému konci. Brankář Zlína Kašík si nicméně tak dlouho upravoval po této akci výstroj, až rozhodčí nařídili střídání.

Na 72 sekund musel zaskočit Štůrala, jehož pobyt na ledě provázely dva fauly za sebou Honejska a Kubiše. Kohouti však s luxusní nabídkou na otevření skóre při dvouminutové přesilovce pět na tři naložili trestuhodně. Svatyni soupeře totiž vážněji neohrozili. Ubráněné oslabení Berany výrazně povzbudilo a jejich protivníka naopak utlumilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. předkola Olomouc - Zlín

Zlínskou aktivitu navíc korunoval v 10. minutě úvodním gólem Honejsek. Ten pohotově dorazil do sítě kotouč, jenž se odrazil od brankáře Konráda. První třetinu provázela oboustranná nervozita a dvanáct vyloučených hráčů, z toho osm na straně hostí.

Beranům se podařilo v úvodu druhé třetiny navýšit svůj náskok. Hbitý Klhůfek se ve 23. minutě šikovně protáhl od zadního mantinelu mezi zadáky soupeře, najel si před branku a střelou do horního růžku překvapil Konráda.

Olomouc se probrala ze střeleckého útlumu až v závěrečné třetině. Ve 49. minutě vstřelil po nahození Eberleho kontaktní gól Knotek. Po něm si vytvořili Hanáci velký tlak. Dvě nabídky k vyrovnání ale nevyužil Strapáč a Herman trefil tyč. I proto měl poslední slovo po úniku z levé strany Ondráček, který třetím gólem pojistil výhru svého týmu.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Olomouc - Aukro Berani Zlín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 49. J. Knotek (J. Galvas, Eberle) - 10. Honejsek (Freibergs), 23. Klhůfek (Ferenc, Freibergs), 59. J. Ondráček. Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 5194. Stav série: 1:1.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, B. Mráz, J. Káňa II - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Zlín: Kašík (0:42 - 1:54 Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Žižka, Valenta, Matějíček, Řezníček, M. Novotný - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fořt, Šlahař - Kubiš, Honejsek, O. Veselý - Klhůfek, Fryšara, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Říká se, že kdo nepromění přesilovku pět na tři, tak nemůže vyhrát zápas. Speciálně to platí u našeho týmu, který moc gólů nedává. Začátek jsme měli velmi dobrý, byli jsme povzbuzeni včerejším vítězstvím. Přesilovku pět na tři jsme však sehráli velmi špatně, což ovlivnilo celý průběh první třetiny. Připadalo mi to, jako bychom hráli s tenisákem. Místo toho, abychom šli do vedení, tak se to podařilo soupeři. V poslední třetině bylo z naší strany nějaké vzepětí spojené se snahou o vyrovnání, což se nám nepodařilo. Dali jsme tyčku a měli nějaké šance do odkryté branky. Zlín zaslouženě vyhrál."

Robert Svoboda (Zlín): "Na zápas jsme se připravili podobně jako na včerejší. Hráčům jsme zdůrazňovali, co nás může dovést k úspěchu. První třetina byla nejšílenější, kterou jsem v této trenérské roli zažil. Bylo moc vyloučení, střídali jsme brankáře. Neskutečné. Oslabení jsme naštěstí přežili. Kdyby tuto přesilovku domácí proměnili, tak jsme tady mohli těžko něco obracet. Ale jednobrankový náskok byl vzhledem k našim šancím málo. Vyloženou příležitost zahodil Žižka, Sedláček ujel a nedal. Na konci bylo drama. Bylo jasné, že se do toho Olomouc pustí a bude riskovat. Deset minut v závěru bylo ještě napínavých. Nakonec rozhodl o výhře Jirka Ondráček."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články