Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Třinec zlomil olomoucký komplex, těsnou výhru trefil Růžička

Až ve čtvrtém vzájemném utkání letošního ročníku dokázali hokejisté Třince porazit Olomouc. Ve 47. kole extraligy zvítězili na ledě Hanáků 2:1 a pojistili si třetí místo v tabulce. Rozhodující gól vstřelil v čase 55:03 kanonýr Martin Růžička. Domácí nebodovali potřetí za sebou, připsali si šestou porážku z posledních sedmi zápasů a výrazně si komplikují boj o play-off.

Utkání Olomouc - Třinec
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc zahrozila hned ve druhé minutě, ale Káňovu přihrávku na Strapáče vystihl v přečíslení dvou na jednoho obránce Musil. Vzápětí našel Strapáč volného Ostřížka, který ovšem zblízka Hrubce nepřekonal.

Oceláři měli první větší šanci v šesté minutě, kdy Růžička oslovil nepřesně střílejícího Adamského. O dvě minuty později už hosté nicméně skórovat dokázali. Osamocený Vlach nadvakrát překonal Konráda. Hned v dalším střídání mohl navíc zvýšit Chmielewski, ale přečíslení tří na jednoho zakončil ranou mimo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

V početní převaze pak z dobré pozice minul Ciencala. Vzápětí měl další možnost Slezanů dokonce v oslabení Adamský. Olomouc v přesilovce vytěžila důrazem dorážky před Hrubcem, ale Knotek puk do sítě nedotlačil. 

Ve druhé části domácí nejdříve přestáli oslabení a ve 23. minutě opět mohli srovnat. Po akci Eberleho dorážel Knotek puk do odkryté třinecké svatyně, avšak Hrubec zachránil situaci na brankové čáře. Ve 33. minutě naopak ujel Petružálek a Konráda zachránila tyč.

V závěrečném dějství nejprve neuspěli v početní výhodě olomoučtí Laš s Knotkem. Další fantastické zákroky předvedl Hrubec při šancích Ostřížka a Lukáše Galvase. Třinec odolal i po ráně Ondruška, kterého parádně našel Jakub Galvas.

Ve 48. minutě však Hrubec o čisté konto přišel. Jaroměřský přihrál mezi kruhy Eberlemu, který si šikovně zpracoval puk a trefil se přesně nad jeho lapačku. Hned po vyrovnání hráli hosté přesilovku a Konrád vychytal Svačinu.

Už v rovnovážném stavu tečoval Polanský ránu od modré čáry do tyče. Pět minut před koncem nechali Hanáci rozjet Martina Růžičku, který z levého kruhu zamířil do protějšího horního rohu Konrádovy branky a zaznamenal vítěznou branku.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) - 8. Roman Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, Roman Vlach). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4538.

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Ostřížek, Strapáč, J. Káňa II - Skladaný, Herman, Burian - Staněk, B. Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Ciencala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Zdeněk Venera (Olomouc): "V první třetině nás Třinec přehrával. Promítl se asi nešťastný konec ve Zlíně, kde jsme ztratili body i Škůrka s Irglem. Ve druhé a třetí části jsme byli aktivní a měli jsme spoustu šancí. Byla škoda vyloučení Houdka po vyrovnání, kdy jsme byli v tlaku. Ale pořád nás trápí hlavně koncovka. My jsme měli 47 střel, Růžička se dostane do kontru a dá to bekhendem do vinglu. To je ten rozdíl. Je to kolem nás v tabulce natěsnané. Bude důležité zvládnout zápasy s týmy kolem nás, tedy s Pardubicemi, Spartou a Mladou Boleslaví. Bude to napínavé až do posledního kola."

Václav Varaďa (Třinec): "Jsme rádi za tři body. Dlouhodobě se nám proti Olomouci nevedlo, několikrát nás doma obrala o body. V první třetině jsme zabrali, měli jsme výborný pohyb a domácí jsme nepouštěli do šancí. Rozhodl druhý gól, který přišel po vyrovnání domácích. Byl to hokej jako v play-off. Pro Olomouc je výsledek krutý, my jsme rádi za tři body, ale domácí si určitě za výkon i nasazení nějaký bod zasloužili. My jsme rádi, že držíme vítěznou sérii."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články