Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Třinec zlomil olomoucký komplex, těsnou výhru trefil Růžička

Až ve čtvrtém vzájemném utkání letošního ročníku dokázali hokejisté Třince porazit Olomouc. Ve 47. kole extraligy zvítězili na ledě Hanáků 2:1 a pojistili si třetí místo v tabulce. Rozhodující gól vstřelil v čase 55:03 kanonýr Martin Růžička. Domácí nebodovali potřetí za sebou, připsali si šestou porážku z posledních sedmi zápasů a výrazně si komplikují boj o play-off.

Utkání Olomouc - Třinec
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc zahrozila hned ve druhé minutě, ale Káňovu přihrávku na Strapáče vystihl v přečíslení dvou na jednoho obránce Musil. Vzápětí našel Strapáč volného Ostřížka, který ovšem zblízka Hrubce nepřekonal.

Oceláři měli první větší šanci v šesté minutě, kdy Růžička oslovil nepřesně střílejícího Adamského. O dvě minuty později už hosté nicméně skórovat dokázali. Osamocený Vlach nadvakrát překonal Konráda. Hned v dalším střídání mohl navíc zvýšit Chmielewski, ale přečíslení tří na jednoho zakončil ranou mimo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

V početní převaze pak z dobré pozice minul Ciencala. Vzápětí měl další možnost Slezanů dokonce v oslabení Adamský. Olomouc v přesilovce vytěžila důrazem dorážky před Hrubcem, ale Knotek puk do sítě nedotlačil. 

Ve druhé části domácí nejdříve přestáli oslabení a ve 23. minutě opět mohli srovnat. Po akci Eberleho dorážel Knotek puk do odkryté třinecké svatyně, avšak Hrubec zachránil situaci na brankové čáře. Ve 33. minutě naopak ujel Petružálek a Konráda zachránila tyč.

V závěrečném dějství nejprve neuspěli v početní výhodě olomoučtí Laš s Knotkem. Další fantastické zákroky předvedl Hrubec při šancích Ostřížka a Lukáše Galvase. Třinec odolal i po ráně Ondruška, kterého parádně našel Jakub Galvas.

Ve 48. minutě však Hrubec o čisté konto přišel. Jaroměřský přihrál mezi kruhy Eberlemu, který si šikovně zpracoval puk a trefil se přesně nad jeho lapačku. Hned po vyrovnání hráli hosté přesilovku a Konrád vychytal Svačinu.

Už v rovnovážném stavu tečoval Polanský ránu od modré čáry do tyče. Pět minut před koncem nechali Hanáci rozjet Martina Růžičku, který z levého kruhu zamířil do protějšího horního rohu Konrádovy branky a zaznamenal vítěznou branku.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) - 8. Roman Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, Roman Vlach). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4538.

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Ostřížek, Strapáč, J. Káňa II - Skladaný, Herman, Burian - Staněk, B. Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Ciencala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Zdeněk Venera (Olomouc): "V první třetině nás Třinec přehrával. Promítl se asi nešťastný konec ve Zlíně, kde jsme ztratili body i Škůrka s Irglem. Ve druhé a třetí části jsme byli aktivní a měli jsme spoustu šancí. Byla škoda vyloučení Houdka po vyrovnání, kdy jsme byli v tlaku. Ale pořád nás trápí hlavně koncovka. My jsme měli 47 střel, Růžička se dostane do kontru a dá to bekhendem do vinglu. To je ten rozdíl. Je to kolem nás v tabulce natěsnané. Bude důležité zvládnout zápasy s týmy kolem nás, tedy s Pardubicemi, Spartou a Mladou Boleslaví. Bude to napínavé až do posledního kola."

Václav Varaďa (Třinec): "Jsme rádi za tři body. Dlouhodobě se nám proti Olomouci nevedlo, několikrát nás doma obrala o body. V první třetině jsme zabrali, měli jsme výborný pohyb a domácí jsme nepouštěli do šancí. Rozhodl druhý gól, který přišel po vyrovnání domácích. Byl to hokej jako v play-off. Pro Olomouc je výsledek krutý, my jsme rádi za tři body, ale domácí si určitě za výkon i nasazení nějaký bod zasloužili. My jsme rádi, že držíme vítěznou sérii."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články