Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Liberec otočil pikantní bitvu se Spartou, v nájezdech rozhodl Kvapil

Prestižní duel Liberce se Spartou byl ve 47. kole extraligy umocněn ceremoniálem, během kterého byl ke stropu Home Credit Areny slavnostně vyvěšen dres dlouholetého kapitána Petra Nedvěda. Poté se dvoubrankového vedení ujali Pražané, ale Bílí Tygři dokázali v základní hrací době vyrovnat a v nájezdech určil vítěze Marek Kvapil. 

Utkání Liberec - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Před utkáním aplaudovala vyprodaná liberecká hala opět Nedvědovi, který se v sobotu definitivně rozloučil s veleúspěšnou kariérou v dresu prvoligových Benátek nad Jizerou, jež podlehly Kladnu s hvězdným Jaromírem Jágrem v sestavě.

Začátek utkání vyšel nadmíru dobře Spartě. Od úvodního hvizdu na Bílé Tygry doslova vlétla a brzy korunovala tlak vedoucí brankou. Po závaru před Willem se ve čtvrté minutě trefil Kalina. Vzápětí ve hře čtyř proti čtyřem trefil Bakoš boční síť Aittokalliovy svatyně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Sparta Praha

Z následného rychlého protiútoku našel Kudrna skulinu ve Willově výstroji a bylo to 2:0 pro pražský tým. Domácí se snažili o odpověď. Nebezpečně pálil Maier, ale hostujícího gólmana nepřekonal. Naopak Sparta mohla v 17. minutě zvýšit vedení, ale střelu volného Kumstáta z mezikruží Will zlikvidoval.

Ve druhé třetině se domácí vrhli do útoku, jenže v rozhodujících momentech selhali v koncovce. Soupeř sice byl pod tlakem, ale přesto měl vyložené příležitosti ke zvýšení svého náskoku. Uher ani Ďaloga nicméně na libereckého brankáře nevyzráli.

Od začátku třetího dějství se na Aittokallia valil jeden útok za druhým. Ve 45. minutě už bouřící aréna aplaudovala. Na brankovišti skóroval důrazný Dlouhý a snížil. O minutu později se na Willa řítil v samostatném nájezdu Hlinka, ale Will ho vychytal.

Nápor Liberce pokračoval. Ve 49. minutě fauloval Švrček Redenbacha, který nařízené trestné střílení proměnil střelou pod vyrážečku - 2:2. V 57. minutě byl v obrovské šanci sparťan Mikuš, Will byl ovšem pozorný.

V následném prodloužení byla aktivnější Sparta, ale gól vstřelit nedokázala. V rozstřelu se jako jediný exekutor prosadil Kvapil a zajistil svému týmu vítězství.

47. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 45. A. Dlouhý (J. Vlach, Šmíd), 49. Redenbach z trestného střílení, rozhodující sam. nájezd M. Kvapil - 4. Kalina, 5. A. Kudrna (T. Pavelka). Rozhodčí: Fraňo, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Liberec: Will - Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, M. Kvapil - Bakoš, Bližňák, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, Jašek - A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, T. Voráček, J. Mikuš, Kalina, Ďaloga, Švrček - Řepík, P. Vrána, Klimek - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Jarůšek, Černoch, A. Kudrna - Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Filip Pešán (Liberec): "Dostali jsme velmi rychle dvě branky a utkání se vyvíjelo po dvě třetiny pro nás špatně. Sparta byla lepším týmem a vyhrávala osobní souboje. Ve třetí třetině jsme hru zjednodušili, dostávali se více do pásma a dali jsme kontaktní branku. Následně provedl Tyler Redenbach dobře trestné střílení a poslal nás do prodloužení. V něm jsme podle mého názoru už opět tahali za kratší konec, ale velká bojovnost a vynikající Roman Will nám přihráli velmi důležitý první i druhý bod."

Radim Rulík (Sparta): "Vzhledem k vývoji utkání, kdy jsme po dvou třetinách vedli o dvě branky, jsme měli zápas uhrát. Bohužel jsme ho ale neuhráli. Dostali jsme gól ze situace, na kterou jsme hráče připravovali. Věděli jsme, že Liberec to takhle kolem branky hraje. Druhý gól jsme dostali z trestného střílení, tam jsme byli podle mého názoru moc pasivní a špatně si rozebrali volné prostory. Šlo se tedy do nájezdů, ve kterých Liberec dokonal obrat. Sice jsme získali alespoň bod, ale zápas jsme ztratili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy