Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Myslím, že porazit doma Plzeň 2:0 není špatné, řekl bezchybný Kacetl

Pardubice napravily nepovedené utkání v Jihlavě a na domácím ledě si poradily s vedoucí Plzní 2:0. Vítězný gól vstřelil v přesilové hře Tomáš Svoboda, náskok uhlídal zejména bezchybný brankář Ondřej Kacetl, který pochytal všech 29 plzeňských pokusů. Gólman Východočechů tak zaznamenal třetí nulu v sezoně.

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Myslím, že porazit doma Plzeň 2:0 není špatné," prohlásil dobře naladěný Kacetl krátce po zápase. "První třetinu jsme měli jednoznačně navrch, jen škoda, že jsme neproměnili i další šance. Asi bychom hráli víc v klidu," řekl k samotnému průběhu utkání.

"Těsný stav nás zároveň držel v napětí, že musíme hrát furt naplno a nepovolit. Kluci hráli výborně dopředu i dozadu, drželi si pozice a nepropadali. Jediná škoda jsou nevyužité šance," uvedl Kacetl. Faktem je, že zejména v první třetině Dynamo promarnilo několik samostatných úniků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

"Musím rozhodně pochválit Sašu Hyláka. Co jsem slyšel, tak dlouho nechytal, ale dneska předvedl výborný výkon," ocenil sedmadvacetiletý brankář svůj protějšek, který tentokráte dostal přednost před Miroslavem Svobodou. Hylák se do branky postavil poprvé od 12. ledna a v poměrně ofenzivním utkání pustil jedinou střelu Tomáše Svobody v přesilovce. Sýkorova pojistka padla už do prázdné branky.

Plzni tak v zápase vázla hlavně ofenziva. "Hráli jsme dobře v prostoru před brankou a nenechali jsme tam létat křížné přihrávky. Když už to proletělo, tak kluci zastavili útočníky a já viděl na puk, případně to šlo vedle nebo to někdo zablokoval," řekl Kacetl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články