Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec zvítězil popáté v řadě a rázně si říká o elitní šestku

Bílí Tygři se dostávají v pravý čas na konci základní části do výborné formy. Liberec vyhrál popáté v řadě, tentokrát to odnesla Mladá Boleslav, která padla 0:3. Severočeši si došli pro tři body v úvodní třetině, kdy se během prvních třinácti minut třikrát prosadili Bakoš, Derner a Jelínek. Liberec je po sérii úspěchů sedmý, Mladé Boleslavi se naopak po druhé porážce za sebou play-off vzdaluje.

Radující se hráči Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Byl to asi náš nejlepší venkovní zápas v sezoně. Už od začátku jsme hráli velmi zodpovědně a organizovaně, plnili jsme přesně pokyny trenérů. Dneska to byla paráda chytat za klukama, protože bylo vidět sebevědomí, které jsme v poslední době nabrali," řekl Will.

Jako první zahrozil už v první minutě liberecký Jelínek, ale Maxwell dokázal úvodní šanci zápasu pokrýt. V té druhé už ale kapituloval, když mu mezi betony propadla střela Bakoše.

Pro domácí bylo ještě hůře v sedmé minutě, když po závaru před brankovištěm našel volný puk Derner a zvýšil už na 2:0. Na druhé straně zahrozil nebezpečně Pabiška, ale Will našel puk ve své výstroji. Udeřilo tak opět na druhé straně. Domácí nechali znovu ve své třetině volný puk a Jelínek jej mohl uklidit do horního rohu Maxwellovy branky. Ten poté přepustil své místo Janu Růžičkovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Liberec

"Musím se omluvit fanouškům za náš výkon v první třetině. Ten ale bohužel rozhodl celý zápas. Proti tak dobrému celku, jakým je Liberec, se pak utkání těžko otáčí," řekl po zápase trenér domácích Boris Žabka.

Tygři zahájili tlakem i druhou třetinu, k čemuž jim dopomohlo vyloučení domácího kapitána Hanzlíka, ale Středočeši tentokrát s vypětím všech sil oslabení ubránili. Navíc v jeho závěru mohl jet sám na Willa Pabiška, ale už neměl dost síly a byl dobruslený obránci Liberce. Bruslaři si vypracovali další šanci opět v početní nevýhodě, tentokrát ale střelu Dlapy v přečíslení tří proti dvěma srazil jeden z obránců Liberce.

Do třetí třetiny nastoupili domácí s viditelnou touhou s výsledkem ještě pohnout, ale organizovaně dobře bránící Liberec je do žádných vážnějších šancí nepouštěl. Liberecké odhodlání dokumentoval skok veterána Šmída proti střele Valského, po kterém si odnesl liberecký bek bolestivé razítko na zadní straně stehna. Hosté následně zápas dovedli v poklidu do vítězného konce, i když se Mladá Boleslav snažila s výsledkem něco udělat.

"Odehráli jsme organizovaný bojovný zápas podpořený vynikajícím výkonem brankáře Willa. Domácím jsme nedali žádnou šanci," pochvaloval si kouč Liberce Filip Pešán.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Bakoš (L. Krenželok, Ševc), 7. Derner (Bakoš, P. Jelínek), 13. P. Jelínek (Šmíd). Rozhodčí: Šír, Roman Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:1. Bez využití. Diváci: 4088.

Mladá Boleslav: Maxwell (13. J. Růžička) - Jan Hanzlík, Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, od 41. navíc Říha - Klepiš, Žejdl, Valský - Flynn, P. Musil, L. Pabiška - Pacovský, P. Holík, Lenc - Kousal, Urban, Volf. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Liberec: Will - Ševc, Pyrochta, Derner, Jánošík, Šmíd, Kolmann, od 41. navíc Jan Bednář - L. Krenželok, P. Jelínek, Bakoš - Kvapil, Bližňák, Ordoš - Jašek, Redenbach, Lakatoš - J. Vlach, D. Špaček, J. Stránský. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hlasy trenérů:

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Nejdřív se musím omluvit fanouškům za náš výkon v první třetině. Ten ale bohužel rozhodl celý zápas. Proti tak dobrému celku, jakým je Liberec, se pak utkání těžko otáčí. Navíc když neproměníme žádnou šanci. Dneska jsme se prostě neměli od čeho odrazit."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme organizovaný bojovný zápas podpořený vynikajícím výkonem brankáře Willa. Domácím jsme nedali žádnou šanci, vyhrávali jsme všechny souboje po celém hřišti."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články