Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Litvínov se dál potápí, na domácím ledě podlehl Jihlavě

Zápas doposud nepříliš úspěšných týmů mezi Litvínovem a Jihlavou vyzněl jednoznačně pro klub z Vysočiny. Hosté udrželi tříbrankové vedení a zvítězili 3:1. Litvínov prohrál podeváté v řadě a klesl na poslední místo za dnešního soupeře, který uspěl po třech porážkách.

Radost hráčů Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Domácí Verva vstoupila do utkání se všemi třemi čerstvými posilami - obráncem Florianem Ibererem, Alešem Pavlasem a útočníkem Jaroslavem Kůsem. "Cítil jsem se dobře. Jsem rád, že jsem dostal šanci. Chtěl bych pomoci klukům, aby se ta situace zlomila. Nepřišlo mi, že by na týmu byla nějaká velká deka. Musíme hrát agresivněji a jednodušeji," řekl po utkání Pavlas, který působí v Litvínově na střídavý start z prvoligových Litoměřic.

V šesté minutě to byla Jihlava, která se ujala vedení. Zdráhal vypálil od modré čáry a těsně před Kantorem úspěšně tečoval Čachotský. Hosty gól povzbudil a převzali otěže zápasu. Další šanci měl Dostálek, ale Kantor zasáhl.

Druhé branky se Dukla dočkala v 23. minutě, kdy se Anděl prosadil z dorážky. Další šanci měl po krásné přihrávce Čachotského Zeman, trefil však pouze Kantorův beton. Vzápětí byli blízko snížení domácí, ale Kořenářovi pomohla po Hanzlově střele tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Jihlava

Krátce po polovině zápasu měla další možnost Dukla. Kantor chyboval v rozehrávce, ale Čachotský nedokázal trefit odkrytou branku. V 36. minutě už hosté znovu udeřili, když překonal litvínovského gólmana střelou bez přípravy Zeman. Litvínovským svitla naděje za pouhých 29 vteřin, kdy Lukeš napřáhl na pravém křídle a Kořenář musel vylovit puk ze sítě.

"Hráli jsme dvě třetiny zbytečně komplikovaně. Jihlava hrála jednoduše a měla navrch. Nezachytávali jsme jejich rozehrávku, nenapadali jsme, neměli jsme vůbec žádný tlak, ani pořádnou střelu. To vypovídá o naší hře," zhodnotil utkání Pavlas.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí aktivně, ale nedokázali se prosadit. Největší příležitosti měli Gerhát, který zblízka minul, a Šesták, jenž bombou trefil Kořenáře. Na druhé straně mohl přidat definitivní pojistku Čachotský, který v oslabení sebral puk Lukešovi, ale následně nepřelstil Kantora. Skóre se už nezměnilo ani při power play domácích.

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (Šesták, V. Hübl) - 6. Čachotský (J. Zdráhal, A. Zeman), 23. Anděl (R. Hubáček, Žálčík), 36. A. Zeman (Suchánek, Čachotský). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 2 847.

Litvínov: Kantor - Pavlas, Kubát, Šesták, Iberer, K. Pilař, Baránek, od 17. navíc L. Doudera - M. Hanzl, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Šimeček, Kůs, Matoušek - Válek, Havlíček, Havelka. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.

Jihlava: Kořenář - Suchánek, D. Kajínek, Stříteský, Bryhnisveen, J. Zdráhal, De la Rose, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Hamill, Skořepa, Jiránek - Žalčík, M. Hlinka, Anděl - T. Kubalík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Darek Stránský (Litvínov): "Cloumají se mnou emoce. Je pro mě nepochopitelné, že jdeme do utkání s tím, že chceme zvrátit bídnou situaci, ale první třetina se nám vůbec nepovede. Soupeř nás přebruslil. To je neakceptovatelné. Musíme sežrat led, ale prostě to nefungovalo."

Petr Vlk (Jihlava): "Budu upřímný. Jeli jsme sem pro tři body a tým se s tím ztotožnil. Jsme spokojeni. Kromě třetí třetiny, kdy měli domácí tlak, jsme si utkání pohlídali a byli jsme lepší. Zaslouženě jsme vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články