Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsme za to rádi, ale to důležité teprve přijde, uvedl Olesz k rekordu Vítkovic

Postarali se o klubový rekord v samostatné extralize, ale vítkovičtí hokejisté o tomto počinu neměli tušení. Ostravané po vysoké výhře 7:1 nad Mladou Boleslaví zaznamenali už osmou výhru v řadě, k vyrovnání absolutního týmového rekordu z mistrovské sezony 1980/81 jim tak zbývá jediné vítězství. Na zápas v Jihlavě tak mají o motivaci postaráno.

Rostislav Olesz
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Vítkovická kabina o historických souvislostech posledního vítězství vůbec neměla ponětí a dozvěděla se je až od novinářů. "Musíme být ale realisté. Je to určitě hezké a jsme za to rádi, ale to důležité teprve přijde. Extraliga je extrémně vyrovnaná. Nyní se můžeme radovat, ale pak přijde další zápas, to je tak vše," řekl vítkovický kapitán Rostislav Olesz, který ke zkáze Mladé Boleslavi přispěl dvěma góly a přihrávkou.

Dvě třetiny to na takovou kanonádu moc nevypadalo. Mladá Boleslav se sesypala až po čtvrtém gólu Lukáše Kucsery ze 45. minuty. "Skóre je pěkné, ale neodpovídá tomu, jak Boleslav hrála první dvě třetiny. Pak nám to tam ale napadalo," přiznal Olesz, který vyzdvihl hlavně výkon brankáře Patrika Batrošáka. "Znovu nás podržel za stavu 0:0 i za stavu 1:0, kdy chytil trestné střílení. Souhlasím, že tam se zápas lámal," uvedl Olesz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Vítkovice zápas rozhodly třemi góly v přesilovkách a dvěma v oslabení. Olesz přiznal, že na to byli dobře připraveni. "My jsme se dívali, že jim to tam v poslední době padalo z přesilovek. Mají výbornou první řadu. Ale v dnešní době je video, můžete se na to připravit. Museli jsme tomu něco obětovat, ale vyšlo to," prohlásil Olesz.

Vítkovice nastřílely v aktuálním ročníku extraligy v oslabení už šestnáct branek. Hrbasova trefa čtyři sekundy před první sirénou podlomila mladoboleslavskou morálku. "Důležité bylo, že se bek zapojil do brejku a vzniklo tam přečíslení. To byl jeden z důležitých momentů první třetiny, ale Boleslav i pak měla velké šance a dělala nám velké problémy. Rozhodli jsme to až v poslední třetině," konstatoval Olesz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články