Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Litvínov vyzrál na Vítkovice, dva body pro domácí vystřelil v prodloužení Černý

Hokejisté Litvínova na domácím ledě porazili Vítkovice 2:1 po prodloužení. O vítězství Vervy rozhodl hned v první minutě nastaveného času Jakub Černý. Vítkovičtí ve venkovním utkání bodovali posedmé v řadě a stále drží pátou příčku.

Sport
zdroj: ČT4

V dresu hostů se poprvé představil útočník Bartovič, který přišel na hostování z Liberce a hned ho trenéři zařadili do první formace. "K týmu jsem se připojil až dnes, takže to bylo všechno na rychlo. Ale od prvního okamžiku, co jsem se dozvěděl, že sem jdu, tak jsem se těšil," řekl slovenský útočník po zápase. Úvodní šanci utkání si připsal hostující kapitán Olesz, ale Petrásek byl připravený.

Do další příležitosti se dostal Kucsera, který tečoval puk těsně před domácím brankářem. První litvínovskou střelu na branku měl na svědomí Kubát, který se prokličkoval přes dva protivníky, Bartošák ale zakročil lapačkou. Po nebezpečné Pilařově střele se hrál dlouho pro diváky nezáživný hokej bez šancí. Jednu z mála měl v 15. minutě Szturc, který zblízka bekhendem trefil pouze Petráskův beton. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Vítkovice

Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale ke vstřelení branky jim nepomohly ani dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou. V 32. minutě byl sám před hostujícím brankářem Ihnacak, místo rychlé střely ovšem zvolil kličku a Bartošák ho vychytal. Poté ujel v oslabení Kucsera, ale Petrásek svůj tým podržel. V 35. minutě zabránil Sörvik vedoucí brance hostí, Lev střílel do prázdné branky, ale hokejka norského obránce puk vytěsnila nad branku.

V závěru třetiny hráli domácí 69 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali. V 43. minutě se diváci konečně dočkali úvodní trefy a k jejich radosti se prosadili domácí. Po krásné Kubátově přihrávce se trefil Hübl. Radost domácím ovšem vydržela pouhých 47 vteřin, než se o vyrovnání postaral Zdráhal, od kterého se šťastně odrazil puk za bezmocného Petráska.

"Podařilo se nám dát branku, ale hned nato jsme udělali chybu a oni dokázali srovnat. Je to škoda, ale naštěstí jsme to poté urvali do vítězného konce," řekl Viktor Hübl. Utkání nerozhodla ani dlouhá vítkovická přesilová hra pěti proti třem, při které si hosté nedokázali vypracovat žádnou vážnější příležitost. Utkání tak dospělo do prodloužení, které ale rychle ukončil Černý. V čase 60:24 využil přesilovou hru.

"Myslím si, že jsme byli celé utkání lepší. Škoda že jsme nedokázali využít naše šance. Sörvik dobře vystřelil v přesilové hře, brankář to vyrazil betonem přímo ke mně, takže já jsem to měl už celkem jednoduché. Dva body bereme, ale škoda, že nejsou tři," řekl Černý.

 HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 43. V. Hübl (Kubát), 61. J. Černý (Sörvik) - 43. P. Zdráhal (Kolouch, Kucsera). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Petr Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:10, navíc Kubát - D. Květoň oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4745.

Sestavy:

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, J. Černý - M. Hanzl, Ihnacak, Nejezchleb - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Bartovič, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Hlasy trenérů po zápase HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera:

Radim Rulík (Litvínov): "Vítkovice jsou venku nepříjemným soupeřem. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, což se potvrdilo. Nadřeli jsme se na branku, a když jsme ji vstřelili, tak jsme v dalším střídání ihned inkasovali. Měli jsme s vedením naložit lépe. Jsem rád, že nás to nepoložilo a utkání jsme vybojovali alespoň v prodloužení."

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to remízové utkání. Litvínov měl své úseky, které tady bývají zvykem, ale svoje šance nevyužil. My jsme hrozili z brejků. Oba týmy měly nevyužité přesilové hry pěti proti třem. Ve třetí části byl Litvínov aktivnější, takže jsme rádi za bod. Druhý bod si domácí zasloužili a gratuluji jim k vítězství."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články