Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vozíme docela dost bodů z venku, ale nepotvrzujeme je doma, uvědomuje si Sklenář

Chomutovu se doma nedaří. Potvrdil to také duel 12. kola proti Zlínu, ve kterém sice Piráti vedli 1:0 po brance Tomicy, ale poté čtyřikrát inkasovali a o nadějně rozehraný zápas přišli. Na domácím ledě tak vybojovali jen šest z 18 možných bodů. K dalšímu zisku nevedla ani střelecká aktivita Severočechů, kteří přestříleli Berany 35:21. V brance hostů podal opět spolehlivý výkon Kašík.

Jakub Sklenář v dresu chomutovských Pirátů
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Poslední dobou nejsme schopni domácí zápasy vůbec uhrát. Musíme se nad tím zamyslet a začít hrát," uvedl Sklenář. Piráti v aktuální sezoně doma naplno bodovali jen jednou, hned v prvním kole porazili Olomouc.

"Kdybychom věděli proč to tak je, tak na tom určitě zapracujeme," ujišťoval. "V minulé sezoně se nám dařilo doma, venku nám to moc nešlo a letos je to úplně obráceně. Vozíme docela dost bodů z venku, ale nepotvrzujeme je. Chce to, abychom tři body z venku potvrdili i doma," uvědomoval si Sklenář.

Severočeši mohou na čtyři domácí prohry v řadě rychle zapomenout, jelikož je teď čekají dvě střetnutí venku. Nejprve se v neděli představí v pražské O2 aréně a poté zahájí druhou čtvrtinu základní části v Olomouci.

"Je dobré, že jdou zápasy rychle po sobě, budeme se na ně muset dobře připravit. Myslím, že hrajeme dvakrát venku, musíme získat nějaké body a pak je doma potvrdit," burcoval Sklenář.

Proti Zlínu se svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky dostali v deváté minutě do vedení, o které ale přišli a už na obrat hostů nedokázali zareagovat. "Byl to špatný zápas. Vedli jsme, ale pak jsme udělali nějaké chyby a inkasovali jsme. Kdybychom si to lépe pohlídali, zápas by vypadal úplně jinak," řekl.

Zlínští se můžou pyšnit nejlepší procentuální úspěšností ubráněných oslabení, což potvrdili i proti Chomutovu, který měl ve třetí části tři početní výhody v krátkém sledu za sebou. "Já ani nevím, že mají nejlepší oslabení. Moc to nesleduju. Musíme se zaměřit na sebe, hrát přesilovky jednoduše, střílet a dostat puk do brány. Občas řešíme situace trochu složitěji," přiznal Sklenář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články