Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Pardubický Klouček opět čaroval, brankářské galapředstavení utnul Quenneville

V souboji posledního Litvínova s předposledními Pardubicemi slavili "fotbalové" vítězství 1:0 po samostatných nájezdech hosté. Jedinou branku utkání vstřelil v první sérii rozstřelu kanadský útočník Peter Quenneville. Milan Klouček, brankář Dynama, udržel poprvé v extraligové kariéře čisté konto a navázal na předešlé výkony proti Olomouci a Spartě. 

Utkání Litvínov - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Úvod utkání naznačil, že Litvínov se nachází v krizi. Šanci měl hostující Tomášek, který neuspěl s bekhendovým zakončením, a ve třetí minutě tlačil puk za Petráska Martin Kaut, ale sudí si u videorozhodčího ověřili, že branka nepadla.

Dynamo těžilo z nepřesností domácích hráčů a v osmé minutě se po další z nich dostal do šance Petr Sýkora, jenže gólman Vervy znovu zasáhl. Další možnost zlikvidoval Petrásek Hunkesovi. V závěru první třetiny mohl přesto udeřit také Litvínov, ale po Nejezchlebově ideální přihrávce neuspěl zblízka Černý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Pardubice

V úvodu druhého dějství byli současně vyloučeni domácí Trávníček a Jánský, ale Dynamo v dvouminutové výhodě pěti proti třem Petráska nepřekonalo. V největší šanci přestřelil kanonýr Petr Sýkora. Ve 24. minutě úřadoval opět litvínovský gólman, který kryl sólo Jána Sýkory. Vzápětí minul v další šanci hostů Dušek.

V 26. minutě se předvedl i Klouček, jenž zneutralizoval možnost osamoceného Nejezchleba. Před polovinou střetnutí se dočkala první přesilové hry i Verva, ale neuspěla při Wishartově pobytu na trestné lavici ani o chvíli později při Tomáškově trestu a stav se nezměnil ani během další přesilovky po faulu Treilleho.

Náznaky šancí na obou stranách kryli oba brankáři i ve třetí třetině. Při Čáslavově vyloučení se dostal Litvínov k většímu ohrožení Kloučkovy branky jen prostřednictvím tečované střely Lukáše Doudery a už po přesilovce neuspěl z dorážky Jánský.

Domácí se dál tlačili za prolomením černé série, v 54. minutě však trefil Nejezchleb jen horní tyč a Lukešův bekhend zneškodnil Klouček. Petrásek musel vzápětí krýt Wishartův pokus. Při trestu Petra Sýkory si pardubický gólman poradil také s dvěma ranami beka Sörvika. Prodloužení neodvrátila ani přesilovka Dynama při Pilařově vyloučení.

Po 17 vteřinách nastavení šel pykat Wishart, ale výhodu čtyř proti třem Severočeši rovněž nezužitkovali. Verva v rozstřelu nedokázala proměnit ani jeden z pěti nájezdů a rozhodl proto Quennevilleův jediný úspěšný pokus.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 0:1 po sam. nájezdech

Branka: Rozhodující sam. nájezd Quenneville. Rozhodčí: Hejduk, T. Svoboda - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Diváci: 4025.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek, Z. Sklenička - Jánský, Nejezchleb, F. Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - Matoušek, Válek, Trávníček - M. Hořava, Gerhát, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Pardubice: Klouček - Hunkes, Wishart, Cardwell, Čáslava, Mojžíš, Ščotka, Trončinský - J. Sýkora, Tomášek, S. Treille - Quenneville, Bojko, Rolinek - P. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Kaut, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Radim Rulík (Litvínov): "Do utkání jsme vstoupili špatně a hráli jsme jako opaření. Prvních deset minut jsme si určitě koledovali a podržel nás gólman. Pak se to trošku začalo lepšit. Půl zápasu jsme neměli přesilovku, pak jsme je měli i my a začalo se to tam lámat, co se týče aktivity. V druhé polovině zápasu jsme nebyli horším týmem a Pardubice si toho už moc nevytvořily. Postupem času nikdo nechtěl udělat chybu, protože ten gól mohl rozhodnout. Mužstvo se postupně zvedalo a lepšilo, ale po nájezdech jsme prohráli, takže spokojení být nemůžeme. Produktivita nás trápí, to je náš největší problém. Hrát bez branky doma není dobré."

Miloš Holaň (Pardubice): "Mužstvo si sem jelo sebevědomě pro body a zasloužilo si je. První třetina byla z naší strany vynikající. Několikrát jsme domácí zatlačili a vytvořili jsme si několik šancí. Myslím si, že kdyby to bylo 3:0 pro nás, tak by se nikdo nedivil. I v té druhé jsme přebírali iniciativu, nějak nás zastavila přesilovka pět na tři. Dobře, že se nepotvrdilo pravidlo, že když v ní nedáš gól, tak prohraješ. Musím kluky strašně pochválit za obětavou práci v tolika oslabeních. To klobouk dolů. A velká pochvala patří celému mužstvu za týmový výkon podpořený skvělým Kloučkem."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články