Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Drama ve Werk Areně rozhodl Růžička, Třinec udolal Chomutov v prodloužení

Atraktivní zápas v Třinci dospěl po několika obratech do prodloužení, které v čase 62:59 ukončil během přesilové hry domácí Martin Růžička. Oceláři navázali na předchozí skalp pražské Sparty a přeskočili chomutovského soupeře v tabulce. Piráti naopak po vynikajícím vstupu do sezony ztratili čtvrtý z posledních šesti duelů. 

Utkání Třinec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mezi Třincem a Chomutovem byl před utkáním rozdíl pouze jediného gólu ve skóre a vzácnou vyrovnanost obou týmů potvrdil i průběh na ledě. Především úvodních čtyřicet minut se odbývalo až na výjimky bez výraznějšího tlaku jednoho či druhého týmu a snaha Ocelářů o nátlakové pojetí narážela na neprodyšnou defenzivu Pirátů.

První větší chyby se dopustili domácí a ve 24. minutě za to byli také potrestáni. Poletín uzmul puk v rohu za třineckou brankou Růžičkovi a jeho pohotovou přihrávku mladík Lauko s přehledem poslal pod horní tyčku. Slezané pak se poté více tlačili do zakončení. Laco chytil Irglův výpad z pravého křídla, ale tuhou obranu Chomutova dokázal rozvrátit až po 34 minutách po křížném Svačinově pasu Roth.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov

Domácí pak bezvýsledně obléhali chomutovskou bránu v dvouminutové přesilovce, ale nakonec málem inkasovali, když vyloučený Flemming po návratu z trestné lavice ideálně uvolnil Vladimíra Růžičku, jehož střelu lapil až Laco.

Třinci se povedlo skóre otočit v úvodu třetí části: Krajíček krásně nastartoval Adamského a jeho rána proklouzla Lacovi za čáru. Vzápětí měl další šanci Martin Růžička, ale Laca nepřekonal. 

Z nenápadné akce naopak uhodilo na opačné straně. Huml se pustil mezi obránce Slezanů a z mezikruží zaskočil Hrubce střelou pod vyrážečku. Navzdory domácímu tlaku góly střílel soupeř a čtyři minuty před koncem Huml opět obrátil skóre.

Svěřenci kouče Varadi se nicméně nevzdali a záhy docílili vyrovnání, když z velkého náporu při signalizovaném vyloučení skóroval Polanský. Tlak Ocelářů gradoval v prodloužení během přesilové hry čtyři na tři, ale Laco v 63. minutě famózním zákrokem ukradl "jistý" gól Martinu Růžičkovi. Ten si ovšem přece jen spravil chuť. Z opačného křídla procedil puk počtvrté do brány a stanovil konečný výsledek.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, Martin Růžička), 63. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) - 24. Lauko (Poletín), 48. Huml, 56. Huml (Koblasa, Valach). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Klouček, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4595. 

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cicenciala, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Chomutov: J. Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman (21. Buchtela), Slovák, Dlapa - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Lauko, Poletín - od 32. navíc Chlouba a Chrpa, od 41. navíc V. Tomeček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Marek Zadina (Třinec): "Chtěl bych hráčům poděkovat za výborný hokej. Měli jsme převahu, hráli jsme u soupeře a jen kvůli brankáři Lacovi nebyl výsledek za tři body. Musím poděkovat klukům, že je nezlomil gól na 2:3 v závěru. Ale to my víme, že v mužstvu je síla a charakter. Bylo hrozně těžké hrát pořád proti té obraně a tlačit a tlačit. Stálo nás to hrozně sil, ale zvládli jsme to."

Jan Šťastný (Chomutov): "Viděli jsme emotivní a vysoce kvalitní utkání. Očekávali jsme tlak domácích, ale podařilo se nám zvládnout prvních deset minut. Postupně jsme chtěli vystrkovat růžky, což se nám podařilo. Vsítili jsme úvodní branku, jenže bohužel jsme inkasovali. Za stavu 1:1 před poslední třetinou už jsme mysleli alespoň na bod. V závěru jsme bohužel inkasovali z tlaku domácích gól na 3:3 a v prodloužení jsme prohráli. I přesto jsme mužstvu poděkovali za parádní výkon a vezeme si důležitý bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články