Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Box ČR 2024

Olomouc přetlačila Pardubice 2:1, v prodloužení rozhodl Skladaný

Duel dvou celků ze spodku tabulky ovládli Hanáci, kteří v Pardubicích zvítězili 2:1 v prodloužení. Skóre defenzivního zápasu otevřel hostující Strapáč, domácí sice srovnali po trefě Rolinka, ale v nastavení se ujala střela Skladaného. Olomouc tak veze z východu Čech dva body, Pardubičtí zůstávají předposlední.

Utkání Pardubice - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Jsme rádi i za ten jeden bod. Teď jsme si říkali v kabině, že to nebylo špatné. Snažíme se, všichni makají naplno, nikdo to nevypustil. Chtěli jsme dneska vyhrát, ale i jeden bod je dobrý," řekl po utkání pardubický obránce Marek Trončinský.

Už první minuty naznačily, že ačkoliv v zápasech Pardubic padá nejvíce gólů, tak tentokrát půjde spíše o defenzivní podívanou. Domácí dostali brzy k dispozici dvě přesilovky v řadě, ale střely Hunkese ani Tomáška se neujaly. Olomouc vážněji zahrozila v závěru první části, kdy po úniku přestřelil Ostřížek.

Prostřední třetina byla na zajímavé momenty bohatší. Olomouc bez potíží ubránila čtyřminutovou přesilovku Pardubic a v oslabení hosté dokonce udeřili. Strapáč ujel do brejku a kotouč s pomocí dojíždějícího obránce Trončinského dostal do sítě. "Už jsem chtěl dělat kličku do bekhendu, ale pardubický obránce za mnou zvolil místo mě lepší variantu a poslal to svému brankáři mezi betony," usmíval se olomoucký útočník Petr Strapáč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Olomouc

"Nechtěl jsem mu skákat pod nohy, snažil jsem se jen v poslední chvíli nadzvednout hokejku a nějak jsem do toho strčil. Kloudy (Klouček) to asi nečekal a projelo mu to mezi betony," komentoval nešťastný okamžik Trončinský. Domácí viditelně nebyli ve své kůži a vyráběli řadu nepřesností. A to ještě Knotek trefil z dorážky tyčku.

Olomouc se po gólu nikam hnát nemusela, ale nebyla daleko od dalších gólů. Po ostrém zákroku skončil zápas pro pardubického Wisharta a hosté měli k dispozici pětiminutovou přesilu, kterou na 105 vteřin ještě vylepšilo další vyloučení. Klouček se měl co ohánět, Lašovu střelu schoval do lapačky, při ráně Škůrka mu podruhé v zápase pomohla tyč.

Postupem času se hosté stále více zatahovali do obrany, ale Dynamo bylo v útočném pásmu dlouho bezzubé. K vyrovnání jim nepomohly ani dvě přesilové hry. Konrád odolával až do 54. minuty, kdy odražený kotouč dotlačil do branky Rolinek. "Tomáš Rolinek skvěle předvedl svůj důraz, prý dorazil puk z betonu. Takhle to má vypadat, sice to bolí, ale musíme před tu branku chodit," uvedl autor asistence Trončinský. Domácí rázem ožili a za chvíli před prázdnou brankou promáchl Vondráček.

Zápas dospěl do prodloužení, kam si Olomouc přenesla ještě 84 vteřin přesilovky. Tu sice hosté nevyužili, ale už při hře čtyři na čtyři předložil Jakub Galvas kotouč Skladanému, který bez potíží trefil nekrytou část branky.

"Už poslední zápasy jsme nehráli špatně, ale ztratili jsme je v závěru, tak naštěstí jsme dneska už vyhráli. Těch bodů mohlo být celkově více, dneska jsme sahali po třech, ale i dva bereme," dodal Strapáč.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 54. Rolinek (Trončinský) - 26. Strapáč (Skladaný), 63. Skladaný (J. Galvas, Vyrůbalík). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Zíka, Rampír. Vyloučení: 3:7, navíc Wishart (Pardubice) 5 min. a do konce. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7335.

Pardubice: Klouček - Wishart, Hunkes, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Holland, od 41. navíc Ščotka - Vondráček, Tomášek, S. Treille - Quenneville, Bojko, Rolinek - P. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Kaut, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - Buc, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Otakar Janecký (Pardubice): "Věděli jsme, že Olomouc nebude hrát otevřený hokej, ale spíše z obrany, celoplošně a disciplinovaně. Ze začátku jsme měli tlak, dvě přesilovky, ale nedali jsme gól, což nás možná trochu utlumilo. Na druhou stranu jsme ubránili pětiminutovou přesilovku, kdy jsme doufali, že nás to nakopne, ale bohužel nic, vyrovnat jsme dokázali až v závěru třetí třetiny. V prodloužení stálo štěstí na straně Olomouce."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to vyrovnané utkání poznamenané častými vyloučeními. My jsme bohužel neproměnili dlouhou přesilovku pět na tři, ale paradoxně jsme v oslabení vstřelili branku, což pro nás bylo dobré znamení. Po pardubickém gólu na 1:1 bylo znát, že oba týmy chtějí brát tři body, byly tam šance na obou stranách. Za bojovný, obětavý a poctivý výkon jsme si druhý gól a druhý bod zasloužili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články