Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Čekal jsem, že to Machovskému vypadne, řekl ke gólu v prodloužení Zdráhal

Ostrava - Prodloužení se mělo hrát až dvacet minut, ale rozuzlení vyrovnaného duelu mezi Vítkovicemi a Plzní nastalo už po devíti sekundách. Vítkovický obránce Hrbas nahodil puk z poloviny hřiště, plzeňský brankář Machovský puk jen vyrazil před sebe a pohotový Zdráhal si už s poskytnutou nabídkou poradil. Ostravané se tak ujali vedení 2:0 na zápasy a v Plzni mohou slavit postup do čtvrtfinále play-off.

Patrik Zdráhal v dresu Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Jednadvacetiletý vítkovický forvard zaskočil v ostravské hale snad všechny vyjma sebe. Když spoluhráč Marek Hrbas od červené čáry nastřelil vzduchem puk na Matěje Machovského, tušil, že by se mu kotouč mohl odrazit na hokejku. To se i stalo.

"Já jsem vlastně čekal, že mu to vypadne. Proto jsem za tím šel a naštěstí to tak dopadlo. Vzhledem k tomu vývoji to je paráda, že jsme to urvali. Pocity teďka zažívám samozřejmě parádní. Otočili jsme zápas z 0:2 a dvakrát jsme doma vyhráli, takže stoprocentní úspěšnost," řekl Zdráhal po utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Plzeň

Ještě deset minut před koncem měly Vítkovice hlavy dole. S Plzní prohrávaly 0:2 a navíc šly do oslabení. "Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale já jsem pořád věřil, že máme čas to dostat do prodloužení. To se nám naštěstí podařilo. Nemyslím, že nezaslouženě. Ve hře pět na pět jsme byli lepší," prohlásil Zdráhal, který v základní části vsítil pět gólů a na dva přihrál. V play-off zaznamenal první bod.

Padesát minut se však domácí nebyli s to prosadit. A mohli mluvit o štěstí, že za stavu 0:2 neinkasovali po ráně Davida Skleničky možná definitivní ránu do vazu. "My jsme předtím taky trefili tyčku v přesilovce. Ale my jsme dobře věděli, že Plzeň dneska bude kousat. Mají dobrý mančaft. Trvalo nám to dlouho, než jsme to prolomili, ale věřil jsem, že tím prvním gólem se rozjedeme," uvedl Zdráhal.

Vítkovice pojedou na západ Čech s vedením 2:0 na zápasy v kapse. "Bude to určitě příjemnější cesta do Plzně, než kdyby to bylo 1:1. Ale nic není rozhodnuté. Potřebujeme pořád ten třetí krůček do čtvrtfinále. Jedeme tam s pokorou. Oni doma budou silní. Ale věřím, že to jedno vítězství tam urveme. Můžeme hrát ve větším klidu než oni," dodal Zdráhal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články