Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

V duelu nejlepších uhájil Liberec proti Ocelářům vedení, v Třinci zvítězil 4:3

Třinec ‒ V souboji dvou nejlépe postavených týmů uhájil vedení v zápase i náskok v tabulce vítězný Liberec, který si z Třince odvezl tři body po výsledku 4:3. Bílí Tygři vedli už 4:1, Oceláři ale utkání v závěru brankami Krepse a Netíka zdramatizovali. Třinec už ztrácí na Severočechy, kteří uťali třízápasovou sérii proher, devět bodů.

Utkání Třinec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Na Libereckých byla zjevná touha odčinit sérii tří proher. Gólovou šanci Bartoviče ještě gólman Ocelářů Hrubec vytěsnil, ale v dalším střídání už uspěl Stránský pohotovou střelou z mezikruží po přihrávce Bližňáka zpoza branky. Hosté hýřili aktivitou a dvoubrankové vedení jim zařídil povedenou tečí Valský.

Oceláři mohli po dalších chybách v obraně inkasovat při šancích Mikysky a Šimka potřetí, místo toho ale z první vážnější šance snížil z přečíslení dva na jednoho Redenbach. Vzápětí mohl v přesilové hře vyrovnat Marosz, ale Lašák předvedl skvělý zákrok. A tak se skóre měnilo na druhé straně. Domácí si špatně pokryli prostor před brankou, kde našel Stránský volného Vantucha, který vrátil Liberci dvougólový náskok.

Úvodních šest minut prostřední části probíhalo zcela v režii Liberce. Hned v prvním střídání zahrozil Jelínek, ale branku vstřelil až o chvíli později v přesilové hře Šimek střelou od modré čáry. Domácí se bránili vytrvalému tlaku soupeře, ze kterého se vymanili až po oddechovém čase. Hra se vyrovnala, ale skóre i přes šance na obou stranách zůstalo do odchodu do kabin stejné.

Třinečtí se v závěrečné části tlačili dopředu a otevřených zadních vrátek nejdříve nevyužili hostující Stránský a Jelínek. Možnost na snížení na domácí straně prováhal Redenbach, a když Oceláři nic nevymysleli ani v 82 sekund dlouhé přesilovce čtyři na tři, zdálo se být rozhodnuto.

Zápas přece jen zdramatizoval pěknou ranou Kreps. Ve zbytku utkání hosté bez velkých obtíží kontrolovali náskok až do poslední minuty. V ní za posunutí branky nařídili sudí trestné střílení, které proměnil Netík. Domácí v posledních čtyřiceti sekundách soupeře zmáčkli, ale Lašák svůj tým podržel.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Redenbach (J. Petružálek, Klimenta), 48. Kreps (Nosek, M. Doudera), 60. Netík z trestného střílení - 3. J. Stránský (Bližňák), 9. Valský (Radivojevič, R. Šimek), 18. Vantuch (J. Stránský), 23. R. Šimek (Radivojevič). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:6, navíc Kane (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4736.

Třinec: Hrubec - Roth, L. Galvas, Krajíček, Jank, Nosek, M. Doudera - Irgl, Kane, Adamský - Netík, Kreps, Rákos - J. Petružálek, Redenbach, Klimenta - Hrňa, Marosz, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, od 21. navíc Plutnar - Ordoš, P. Jelínek, Lakatoš - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Vantuch. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

René Mucha (Třinec): "My jsme do utkání nevstoupili optimálně. Soupeř byl v první třetině aktivnější, hladovější, důraznější a právem ji vyhrál. Ve druhé části jsme v oslabení dostali gól na 1:4 a vypadalo to, že je výsledek hotový. Ale musím poděkovat týmu i fanouškům, kteří nás hnali, abychom zápas zdramatizovali. Hlavně třetí třetinou jsme ukázali, čeho jsme schopni, a mohli jsme zápas dovést i do prodloužení. Ale v první půlce byl soupeř lepší, a proto o gól vyhrál."

Filip Pešán (Liberec): "Vstoupili jsme do utkání s cílem hrát aktivně, koncentrovaně a s tím, že s pokorným vystupováním se štěstí nakloní na naši stranu. To se nám v závěru zápasu vyplatilo. Odehráli jsme dobrý zápas, zlobili jsme soupeře v jejich obranném pásmu a výborný výkon podal Jánko Lašák. Zaslouženě jsme dnes vyhráli, z mého pohledu je ale ještě vítězství v základní části hodně daleko. Zajímá mě nejbližší zápas s Olomoucí, dál se nedívám."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články