Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hrubec vychytal Plzeň, hubené vítězství zařídil Třinci Marosz

Plzeň – Hvězdou předehrávaného zápasu 28. kola extraligy mezi Plzní a Třincem se stal brankář Ocelářů Šimon Hrubec, který pokryl všechny střely Západočechů a celkově si připsal sedmou nulu v sezoně za 29 úspěšných zákroků. Výraznou měrou se tak podílel na vítězství Třince 1:0, jedinou branku Slezanů vstřelil Rostislav Marosz v 57. minutě. Třinec se tak po hubené výhře vrátil na první místo tabulky o dva body před Liberec, Plzeň zůstává na jedenácté příčce.

Třinecký brankář Šimon Hrubec v zápase proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Domácí se záhy dostali do tempa díky přesilové hře. Hrubec ovšem stačil vyrazit tvrdé střely Svobody i Kubalíka. Hosté se rozjížděli pomaleji a neprobrali se ani během početní výhody. V 15. minutě opět Oceláře od pohromy uchránil jen Hrubec, který svým pravým betonem vyrazil střelu Vondráčka po závaru před brankou. Krátce před koncem první třetiny ještě ve vlastním oslabení zahrozil nebezpečným pokusem z pravé strany Kubalík.

Na začátku prostřední části v nezvykle komorní atmosféře protestujícího kotle skalních fandů se protáhl do samostatného úniku Adamský, jeho bekhendový blafák ale gólman Machovský zlikvidoval. Domácí poté v poklidu přečkali dvě oslabení a převzali iniciativu. Hrubec však stačil zastavit střely Indráka s Kubalíkem po plzeňských přečísleních.

"Měli jsme dost šancí a měli jsme je využít. Trefili jsme dvě tyčky a dostali jsme smolný gól ke konci. Gólman (Hrubec) chytal fantasticky, přesto jsme ty góly měli dát. Některé šance jsme vyřešili špatně, ale on chytal výborně," pochválil třineckého brankáře útočník Škody Jakub Lev.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec veze z Plzně výhru 1:0 díky bezchybnému Hrubcovi a brance Marosze

Nápor lépe bruslících indiánů vrcholil v polovině utkání. Z dobrých pozic před brankou se však neprosadili Kracík s Koreisem. Z protiútoku se do šance protáhl Růžička, tváří v tvář Machovskému ale zakončil slabě. Na druhé straně ve 35. minutě ideálně uvolnil Kracík přihrávkou Pulpána, ten ovšem z mezikruží trefil pouze pravou tyč.

"Těžko se to hodnotí. Musíme se z toho oklepat a připravit se na další zápas. Bohužel jsme šance měli, ale nedali jsme je. Šance byly na obou stranách, ale bez gólu nemůžeme pomýšlet na body. Třeba té mé střele chyběl kousíček. Odrazilo se to směrem doprostřed, bohužel to šlo ven, a ne do brány," litoval své příležitosti Lukáš Pulpán.

Úvod závěrečné třetiny znovu patřil domácím, nekrytý Kubalík ale z prostoru mezi kruhy pálil vedle. Oceláři následně viditelně přidali a ve 46. minutě šikovně přihrál Špirko Sýkorovi, explzeňský hráč však zblízka zamířil nad. Za chvíli Maroszovu teč reflexivně vytěsnil mimo Machovský. V 50. minutě upadl při rozehrávce Roth a Lev ujíždějící sám na branku po forhendovém blafáku trefil horní tyč.

Necelé čtyři minuty před koncem se k odraženému puku dostal Marosz a přes padajícího Pulpána skóroval. Rychle mohl odpovědět Lev, ale před odkrytou brankou netrefil skákavý puk. K vyrovnání domácím nepomohla ani dlouhá power play. Plzeň tak nenavázala na nedělní výhru nad Libercem a i nadále je jedenáctá.

Předehrávka 28. kola hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 57. Marosz (J. Petružálek). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 3075.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Frühauf, P. Kadlec, D. Sklenička, Slovák, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Hrnka - Indrák, Preisinger, Johnson. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Martin Růžička, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Ladislav Čihák (Plzeň): "V první třetině jsme byli nervózní, ale snažili jsme se. Ve druhé jsme soupeře přestříleli a k tomu jsme odbránili oslabení. Bohužel jsme gól nedali, přestože tam byla tyčka. Snažili jsme se držet střední pásmo, protože Třinec je na kotouči hodně silný. Už jsme po druhé třetině tušili, že to bude o jednom gólu. Jedna chyba ve třetí třetině nás stála body. Bek špatně vystoupil, útočníci brzdili, kde neměli a dostali jsme z toho gól. Hodnotí se mi to těžko. Nemůžu z ničeho vinit tým, hráli jsme proti silnému Třinci dobře. Bez gólu se ale vyhrát nedá."

René Mucha (Třinec): "Utkání bylo dlouho vyrovnané. Soupeř dobře bránil střední pásmo a my jsme se těžko prosazovali do šancí. Ale ve třetí třetině jsme měli více ze hry než Plzeň a nakonec jsme trochu šťastnou brankou rozhodli o zisku tří bodů. Dařilo se nám dobře v defenzivě, nedostali jsme gól a to bylo pro výsledek důležité. Skvěle nás podržel gólman Hrubec."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články