Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta se veze na vítězné vlně, nezaváhala ani proti Kometě

Praha - Hokejisté Sparty před nejvyšší návštěvou sezony 12 025 diváků porazili v dohrávce 22. kola extraligy Brno 3:2. Pražané vedli po první třetině už 2:0, ale náskok ztratili. O páté výhře Sparty v řadě rozhodl v 55. minutě útočník Dominik Uher. Naopak Kometa se trápí, prohrála popáté z posledních sedmi utkání.

První možnost měl po dobré přesilovkové souhře ve třetí minutě Hlinka, Vejmelka ale uchránil brněnskou branku od brzké pohromy. Za hosty odpověděl obránce Štencel, ani domácí gólman Pöpperle se ale nenechal zahanbit. V polovině deváté minuty posunul Hlinka puk Kudrnovi, jenž z kruhu pro vhazování zamířil parádně do horního růžku, a Sparta vedla.

Ve 14. minutě se proti pravidlům provinil Kováčik, ale na trestné lavici pobyl jen polovinu ze svého trestu: Mikuš si vyměnil kotouč s Vránou, vypálil ostře zápěstím a jeho projektil zastavila až síť za Vejmelkou, jemuž precizně clonil ve výhledu obrovitý Kumstát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Kometa Brno

Do druhé třetiny vstoupila s dvoubrankovým náskokem v zádech mnohem aktivněji Sparta. Martin Procházka však třetí trefu nepřidal a jen do konstrukce branky pálil kapitán Hlinka. Naopak přesně po 26 odehraných minutách měli Brňané k dispozici 47 vteřin početní výhody čtyři na tři a Kováčik už po 12 sekundách nechytatelně snížil.

Kometa díky tomu hodně ožila a sparťané jako kdyby začínali trošku ztrácet do té doby pevnou půdu pod nohama. Na začátku 32. minuty navíc Nedomlel trefil na útočné modré čáře jen Vojtěcha Němce, jemuž se kotouč odrazil ideálně do jízdy, a když měl před sebou už pouze osamoceného Pöpperleho, překonal ho rychlým blafákem do bekhendu.

Třetí dějství plynulo dlouho bez větších příležitostí. V 54. minutě odmítl vítězný gól Čermák, z mezikruží přestřelil. A musel litovat, když se brněnská rozehrávka zanedlouho zastavila, Cingel dostal puk do jízdy a při přečíslení dvou na jednoho ho nádherně předložil Uhrovi, který měl snadný úkol. Risk se závěrečnou hrou bez gólmana pokazil Jihomoravanům faulující Miklík.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. A. Kudrna (J. Hlinka), 15. J. Mikuš (P. Vrána), 55. Uher (Cingel, A. Kudrna) - 27. Kováčik (Štencel), 32. V. Němec. Rozhodčí: Hradil, Šír - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 12 025.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Gernát, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - M. Procházka, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Kalous a Moták.

Brno: Vejmelka - Kováčik, Gulaši, F. Král, Štencel, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - H. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - Miklík, Vincour, M. Kvapil - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, F. Dvořák - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Zdeněk Moták (Sparta): "Viděli jsme tady všichni výborný zápas s kvalitní diváckou kulisou. Troufl bych si říct, že první třetina byla z naší strany vynikající. Bohužel nás sráží dolů tresty a dostaly nás dolů i dnes ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali dva zbytečné góly. Třetí třetina byla kdo s koho. Byl to dobrý zápas až do konce a my jsme rádi, že jsme to vítězství v tak kvalitním zápase utrhli na naši stranu."

Petr Haken (Brno): "První třetina jasně patřila domácím, my jsme nebyli v pohybu, nebyli jsme důrazní a Sparta zaslouženě vedla. Ve druhé třetině jsme srovnali krok, což jsme si určitě zasloužili. Ve třetí třetině jsme měli i na to, abychom to překlonili na svou stranu, ale nepovedlo se. Potom dostaneme hrubou chybou v závěru podle mého zbytečnou branku, což by se nám nemělo stávat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články