Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čajkovský opouští Spartu, pětice hráčů naopak prodloužila kontrakty

Praha - Pražská Sparta uvolní slovenského obránce Michala Čajkovského, který dohraje sezonu v Jekatěrinburgu v KHL. Aktuálně sedmý tým extraligové tabulky zároveň zveřejnil, že prodloužil smlouvy s útočníky Lukášem Pechem, Petrem Kumstátem a Lukášem Klimkem a obránci Janem Piskáčkem a Vladimírem Emingerem.

Michal Čajkovský
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"O Michala Čajkovského byl dlouhodobě velký zájem, ale zůstával v našem týmu. Nyní už ovšem využil dohody, kterou jsme s ním měli, a odchází," uvedl trenér a sportovní manažer Sparty v jedné osobě Jiří Kalous. Zájem o služby urostlého obránce byl podle něj natolik velký, že by k jeho odchodu tak jako tak došlo po sezoně.

Kontrakt Čajkovského, jenž v pražském klubu působil od minulého roku, byl přerušen. Pokud by se v příštím ročníku do extraligy vrátil, bylo by to opět do Sparty. Prodloužení smluv s pěti hráči považuje Kalous za dobrou zprávu vzhledem k budování týmu.

"Všichni působí ve Spartě již čtvrtou sezonu a patří mezi opory týmu. Jsme rádi, že se nám podařilo včas prodloužit kontrakty a máme jistotu, že u nás budou i v dalších letech. V průběhu sezony budeme pokračovat v jednáních s dalšími hráči, abychom měli včas kostru týmu pro další rok," uvedl kouč, jenž počítá s tím, že by do konce kalendářního roku mohl nasadit nedávnou posilu z KHL Michala Řepíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články