Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Rozjetý Liberec uspěl i na ledě Olomouce a vyhrál poosmé v řadě

Olomouc - Už osmé extraligové vítězství za sebou si připsali hokejisté Liberce. Úřadující mistr zvítězil ve 21. kole zejména zásluhou dvou branek Jelínka na ledě Olomouce 4:0 a snížil náskok třetího Litvínova na jediný bod. Hanáci prohráli deváté z posledních jedenácti utkání, podruhé v řadě nedokázali skórovat a klesli na 11. příčku.

Sport
zdroj: ČT4

Olomouc začala díky faulu Dernera přesilovkou a v ní první formace zasypala Willa několika střelami, liberecký brankář odolal. V 5. minutě se do zakončení prodral Fořt, mířil však těsně nad branku.

Tygři zahrozili poprvé v přesilovce čtyři na tři, při které pálil tvrdě Ševc, Konrád ztlumil puk v betonech. Olomoucký brankář se následně zaskvěl i při ráně Radivojeviče a dorážce Jelínka.

Čtyři minuty před koncem první třetiny našel Lakatoš volného Jelínka a centr první formace se štěstím poslal hosty do vedení. Hanáci mohli hned v dalším střídání vyrovnat, Knotka ve dvou příležitostech ale vychytal Will.

Do další možnosti pustil Liberec Hanáky až v polovině duelu, Holec v pádu gólmana Tygrů nepřekonal. A tak udeřili hosté. Ve 39. minutě našel Radivojevič za obranou Kohoutů volného Bartoviče, který zvýšil na 2:0 pro hosty.

Trenéři Olomouce stáhli sestavu do třetího dějství na tři útočné formace. V oslabení pak ale jen díky Konrádově lapačce při ráně Šimka drželi domácí dvoubrankovou ztrátu. Třetí gól přišel ve vlastním oslabení Liberce, kdy Jelínek potrestal chybu Vyrůbalíka a po samostatné akci prostřelil Konráda.

Mizérii domácích v koncovce neukončil v pokračující přesilovce ani nadvakrát Skladaný. Na druhé straně vychytal v samostatném nájezdu Ordoše Konrád. Definitivu pak dal výsledku Lakatoš, který uklidil do branky Mojžíšovo nahození.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. P. Jelínek (Lakatoš), 39. Bartovič (Radivojevič, Vitásek), 45. P. Jelínek, 58. Lakatoš (Mojžíš, L. Krenželok). Rozhodčí: M. Petružálek, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3345.

Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Plášil, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Strapáč - Holec, Rác, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Ordoš - D. Špaček, Hrabík, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Viděl jsem velký rozdíl v sebevědomí obou mužstev. My ho nemáme mít čím podložené, Liberec má sedmou či osmou výhru v řadě. Hosté s přehledem trestali naše chyby, my jsme si počínali velmi zbrkle v útočném pásmu. Byla tam spousta nepřesností. Výhra Liberce je zasloužená, my máme špatné období, musíme jím projít a najít z ní cestu ven. Chybí nám šťastný gól, i když i ten je třeba si zasloužit. Potřebovali bychom se dostat do vedení, jsme v útočném pásmu jaloví."

Filip Pešán (Liberec): "Nevstoupili jsme do zápasu ideálně, byli jsme brzy v oslabení a hráli ustrašený, pasivní hokej, což se nám málem nevyplatilo. Pak jsme srovnali hru, využili jeden z brejků a díky velmi dobrému výkonu Romana Willa máme kromě výhry i čisté konto, za což jsme samozřejmě velmi rádi."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články