Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Gregorc: Derby mezi Pardubicemi a Hradcem je pro mě pořád trochu emoční zápas

Pardubice - Hokejový obránce Blaž Gregorc v létě po třech letech opustil extraligové Pardubice a zamířil do sousedního Hradce Králové, východočeské derby tak pro něj získalo ještě větší náboj. A zatím se mu v něm daří. V prvním se gólem a asistencí podílel na vysoké královéhradecké výhře 8:2, v Pardubicích byl autorem rozhodující branky.

Hokejový obránce Blaž Gregorc
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Hrál jsem za Pardubice tři roky, takže je to trošku zvláštní, ale jinak není důležité, kdo dá gól. Příště se trefí zase někdo jiný. Je to pro mě pořád trochu emoční zápas, navíc jde o derby mezi městy," řekl po utkání plynulou češtinou Slovinec Gregorc.

I tentokrát mohlo být skóre vyšší, ale Pardubice dlouho držel nad vodou výborně chytající brankář Brandon Maxwell. "Byli jsme lepším týmem po celý zápas. Můžeme jen litovat toho, že jsme neproměnili jednu z mnoha šancí, co jsme měli. Pak by se nám hrálo lépe. Mohli jsme rozhodnout už dříve," uvedl šestadvacetiletý obránce po výhře 4:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Hradec Králové

Pardubice se toužily po reprezentační přestávce odrazit právě v souboji s rivalem, ale po další porážce zůstaly u dna tabulky. "Snad se nám nedá nic vytknout, co se týče nasazení a bojovnosti, ale hokej se prostě hraje na góly a ty jsme nedali. Děláme hrozné chyby vzadu a to je osobní odpovědnost všech hráčů, nesmí se to stávat," uvedl Lukáš Nahodil, jenž se postaral o dvě ze tří domácích branek.

Ani jeho zásahy však na bodový zisk nestačily. Sám pardubický centr měl na hokejce možná rozhodující trefu, ale neproměnil. "Za góly jsem rád, ale měl jsem jich dát víc, aby to pomohlo k bodům. Ve třetí třetině jsem to dostal hezky mezi kruhy, ale bohužel jsem netrefil branku. Až pak jsem zjistil, že u mě nikdo nebyl a měl jsem čas," vyčítal si šanci v přesilovce Nahodil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články