Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc odvrátila debakl, Kometa ale po výhře zůstává na čele

Brno - Na začátku druhé třetiny vedla Kometa už 4:0, dovést zápas do vítězného konce ale pro ni ještě nebylo tak jednoduché. Olomouc totiž snížila na rozdíl dvou branek, pátý gól Brna v podání Hrušky však výhru do velké míry zpečetil a Brno nakonec zvítězilo 5:3. Díky lepšímu rozdílu ve skóre si tak Kometa uhájila první místo v tabulce, i když Třinec porazil Vítkovice.

Radost brněnských hokejistů i diváků
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Kometa dala základ svému vítězství v úvodní třetině, v níž soupeře přehrávala přesnější kombinační souhrou a hlavně důraznějším tahem na branku. I když se Hanáci snažili odpovídat rychlými protiútoky, střelecky se jim nedařilo. Hlavní překážkou měli v brankáři Čiliakovi, který se přesně po měsíci po doléčení zranění vrátil na extraligový led.

První dvě branky Brňanů padly podle stejného scénáře - obránce Ondřej Němec z pravé strany místo střely přihrál najíždějícímu spoluhráči. První gól dal po jeho akci Hruška, druhý přidal Erat. Při třetím gólu Kometa využila za 32 sekund první přesilovku. Hbitý a technicky vybavený Nečas našel volného Kvapila, jenž střelou po ledě snadno překonal brankáře Faltera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Olomouc

Toho od druhé třetiny vystřídal Konrád, jenž po 52 sekundách nezareagoval na střelu obránce Tršky od modré čáry. Čtyřbrankový náskok Brňany ukolébal, zaměřovali se více na hokejovou krásu. Hanáci slabší chvilku protivníka pohotově využili a v průběhu tří minut se po brankách Vyrůbalíka a Mikúše vrátili do zápasu.

Zvrat ale Kometa nepřipustila. V závěrečné třetině pojistil výsledek svým druhým gólem v zápase Hruška. Výsledek už jen korigoval v poslední minutě zápasu bývalý útočník Brna Burian. Kometa tak ve všech zápasech úvodní čtvrtiny bodovala.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. J. Hruška (O. Němec, M. Kvapil), 15. M. Erat (O. Němec, Štencel), 17. M. Kvapil (Nečas, Zaťovič), 21. Trška (L. Čermák), 46. J. Hruška (M. Erat, M. Kvapil) - 31. Vyrůbalík (Herman), 34. J. Mikúš (Laš, Staněk), 60. Burian (Ostřížek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dočekal, Nečas, Havránek - Kratochvíl. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Olomouc: Falter (21. Konrád) - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - Fořt, Herman, Skladaný - Rác, Matai, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko. 

Kamil Pokorný (Brno): "Měli jsme vynikající vstup do utkání a dali tři krásné góly. Po čtvrté brance jsme měli utkání pod kontrolou. Bohužel jsme začali hrát na krásu. Soupeř nám dvakrát ujel. Po inkasování druhého gólu to nebylo nic příjemného. Utkání definitivně zlomil pátý gól. Olomouc hrála velmi sympaticky, nic nebalila. Měli bychom se trochu poučit ze druhé třetiny a hrát více přímočaře. Na druhou stranu jsou hráči tak kreativní, že jim v tom nemůžeme moc bránit."
Zdeněk Venera (Olomouc): "První lajna Brna dala čtyři góly. Už by se ani možná nemuselo pokračovat v hodnocení. Ukázalo se, co takoví hráči pro tým znamenají. 
Kometa měla vynikající vstup do zápasu. Po první třetině jsme udělali nějaké změny v sestavě. Vystřídali jsme gólmany, hráli na tři pětky, proházeli hráče. Trošku se to zlepšilo. Ještě byl jeden zlomový moment za stavu 4:2, kdy jel Juraj Mikúš sám na branku. Kdyby skóroval, tak se ještě se zápasem dalo něco dělat. Domácí by znervózněli. Bohužel se to nepodařilo. Myslím si, že alespoň můžeme vyjít z toho, že za stavu 0:4 to mužstvo nezabalilo. Ještě se nám podařilo udělat dobrý zápas." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články