Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Piráti neokradli suverénní Třinec, Kometu potrápily poslední Pardubice

Praha - Získat body s Třincem je v letošní sezóně zatím takřka nemožné. Přesvědčili se o tom i chomutovští Piráti, kteří ve šlágru kola podlehli vedoucímu týmu extraligy vysoko 1:5. Stejným výsledkem vyprovodila Zlín z hlavního města Sparta. Nečekaně těžkou cestu k vítězství absolvovali hráči Komety, kteří poslední Pardubice porazili až v nastavení 4:3. Výhru zaznamenaly také týmy Plzně, Mladé Boleslavi, Litvínova a Olomouce.

Slavící hráči Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec - Chomutov 5:1

Třinec v tabulkově nejzajímavějším duelu kola nedal šanci Chomutovu a zůstává posledním neporaženým celkem soutěže. Souboj prvního s třetím týmem extraligy byl dlouho na vážkách a Oceláři ho za stavu 2:1 rozhodli až třemi trefami v závěrečné desetiminutovce. Třinečtí vyhráli všech osm dosavadních utkání a upevnili si postavení v čele soutěže.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/341620-trinec-stale-nenasel-premozitele-nad-chomutovem-zvitezil-5-1/)

Litvínov - Vítkovice 2:0

Litvínov po výhře 2:0 nad Vítkovicemi poprvé v sezoně naplno bodoval v domácím prostředí. Naopak Ostravané ani ve třetím duelu na kluzišti soupeřů nedokázali vstřelit gól ze hry. I díky 38 úspěšným zákrokům brankáře Jaroslava Januse, jenž si připsal premiérovou nulu v sezoně, přeskočil Litvínov svého dnešního soupeře v tabulce.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/341611-souboj-o-stred-tabulky-zvladl-lepe-litvinov-vitkovice-porazil-2-0/)

Plzeň - Hradec Králové 4:3 v prodloužení

Výsledek 4:3 znamenal pro Plzeň první domácí výhru v sezoně. Hosté sice po první třetině získali dvoubrankový náskok, ale domácí dokázali třemi brankami během prostřední dvacetiminutovky skóre otočit. V 56. minutě poslal Rudolf Červený svojí trefou zápas do prodloužení, v něm ale bonusový bod zajistil Indiánům Jakub Lev. Mountfield tak prohrál na kluzišti soupeřů i čtvrtý zápas v ročníku.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/341623-hradec-tahal-s-plzni-za-kratsi-konec-a-nakonec-doplatil-na-prodlouzeni/)

Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:5

Karlovy Vary ani na čtvrtý pokus v řadě nedokázaly bodovat a po prohře 2:5 zůstávají na předposledním místě. Středočeši, kteří ve 27. minutě vedli již 4:0, jsou pátí. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Bruslařského klubu podílel Lukáš Žejdl.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/341629-vary-se-nadale-trapi-s-boleslavi-prohraly-2-5/)

Olomouc - Liberec 2:1 po sam. nájezdech 

Hanáčtí hokejisté do domácího zápasu nevstoupili nejlépe, když se v 1. třetině trefil liberecký Lakatoš. Domácí srovnali díky brance Mikúše a utkání mohl definitivně rozhodnout Knotek, který však neproměnil trestné střílení. Poté co liberecký Ševc dostal trest na deset minut za nesportovní chování, začaly samostatné nájezdy, ve kterých byla Olomouc zásluhou Eberleho a Strapáče úspěšnější.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/341631-olomouc-si-vedela-rady-s-tim-jak-na-liberec-rozhodly-najezdy/)

Pardubice - Kometa Brno 3:4 v prodloužení

Hokejisté Komety zdolali poslední Pardubice až v prodloužení, když o tříbodovou výhru přišli v poslední minutě základní hrací doby. Východočeši v utkání dvakrát vedli, ale hosté pokaždé srovnali a v 50. minutě skóre dokonce otočili. Dynamo si dokázalo gólem v oslabení vynutit prodloužení, které ale následně rozhodl pro Kometu osamocený Vojtěch Němec. Pardubice pod novými trenéry bodovaly i ve druhém utkání, i nadále jsou ale poslední. Kometa zůstala druhá.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/341628-pardubice-zustavaji-na-dne-tabulky-v-prodlouzeni-podlehly-komete/)

Sparta Praha - Zlín 5:1

Pražané si po vysoké výhře připsali první domácí vítězství v novém ročníku, v O2 areně se ale představili teprve podruhé. Zajistili si ho především povedenou druhou třetinou, kterou vyhráli 3:1. Třemi body za dva góly a nahrávku přispěl k dnešnímu úspěchu svých barev útočník Miroslav Forman.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/341626-sparta-si-hladce-poradila-se-zlinem-5-1/)

Výsledky 8. kola hokejové extraligy:

Třinec - Chomutov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Litvínov - Vítkovice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Plzeň - Hradec Králové 4:3 v prodl. (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Olomouc - Liberec 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Pardubice - Brno 3:4 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Sparta Praha - Zlín 5:1 (1:0, 3:1, 1:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články