Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Litvínov si poradil s Jihlavou a vede baráž

Litvínov - Na čele baráže o extraligu se odpoutal Litvínov, který porazil Jihlavu 4:1 a vystřídal na prvním místě Slavii, která padla po nájezdech na ledě Karlových Varů. Severočeši tak v barážové skupině vedou o dva body před Pražany a Západočechy. O vítězství Verva rozhodla až ve třetí třetině i díky gólu a asistenci Lukeše, vítěznou branku vstřelil Robin Hanzl.

Radující se hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

První střelu mezi tyče si připsal ve druhé minutě Pšurný, který po kombinaci s Pirošem prověřil Škarka střelou z levého křídla. Poté pálil švihem Pavelka a dorážel Jurčík, ale jihlavský brankář byl pozorný. Na druhé straně vystrašil Januse střelou od modré čáry Štebih, který trefil boční síť a z dorážky neuspěl Mrňa, jenž zblízka vůbec netrefil branku.

V deváté minutě si čtvrtá litvínovská formace vytvořila obrovský tlak, ale Škarek byl výtečný a všechny střely zneškodnil. V 16. minutě se ale opět ukázala trojice mladíků v litvínovském dresu, kdy Válek vypálil z ostrého úhlu a trefil přesně nad Škarkovo rameno. Krátce před přestávkou však dokázali Jihlavští bleskově využít přesilovou hru, když po krásné kombinaci vyrovnal Kohout.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Jihlava

úvodu druhé části prověřil Škarkovou pozornost Hořava. Na druhé straně vypálil Kaláb a před Janusem dorážel Harkabus vedle. Poté ale otěže utkání převzali opět domácí, beci Pavelka s Gulou ale hostujícího gólmana překonat nedokázali. Nepovedlo se to ani Lukešovi ranou z mezikruží. Další šanci měl kapitán Trávníček, jenže nedokázal zblízka zvednout kotouč. Na druhé straně přišly vniveč samostatné úniky Kohouta a Malce.

Vstup do třetí třetiny vyšel Litvínovu na jedničku. V 43. minutě Lukeš vystihl rozehrávku hostujícího týmu, přiklepl puk Hanzlovi a ten pohotovou střelou švihem z mezikruží překonal Škarka. Další branku přidali domácí ve 48. minutě, kdy si oba hráči role vyměnili: Hanzl zavezl puk do útočného pásma a nabil Lukešovi, ten bombou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě.

Další šanci měl Martynek, ale ani na dva pokusy neuspěl. Pojistka přesto přišla záhy. V 53. minutě si Piroš obhodil Štebiha, který ho zastavil nedovoleným zákrokem a rozhodčí nařídili trestné střílení. To dokázal Piroš zkušeně proměnit, když rychlou kličkou do forhendu zavěsil přesně pod horní tyčku - 4:1 pro domácí. Závěr utkání si už Litvínov pohlídal a připsal si důležité tři body. 

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Válek (Z. Sklenička, Jurčík), 43. R. Hanzl (Lukeš), 48. Lukeš (R. Hanzl, Duda), 53. Piroš z trest. střílení - 20. Kohout (Seman, Štebih). Rozhodčí: Fraňo, Čech - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 5389.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, Z. Sklenička, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Šafář - Důras, Skořepa, Harkabus - Kohout, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Prokš - Mrňa, Anděl, O. Malec. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík. 

Jiří Šlégr (Litvínov): "Jihlava výborně bránila i bruslila. Čekali na naše chyby. Je těžké hrát proti takovému soupeři. Snažili jsme se, tlačili jsme, ale ne a ne nám to tam spadnout. Říkali jsme hráčům, že musíme hrát stále stejně a věřit. Jsme rádi, že nám to tam poté nakonec napadalo."
Petr Vlk (Jihlava): "Musím pogratulovat soupeři k vítězství. Dvě třetiny jsme byli důstojným soupeřem. Před druhým gólem jsme udělali individuální chybu, poté na kluky padla deka a soupeř toho využil. Po penaltě už se to pouze dohrávalo a čekalo se na konec utkání. Musím kluky přesto pochválit." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články